İHH'dan bin kişiye kıyafet yardımı

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından, bin ihtiyaç sahibine giyim yardımında bulunuldu.

  • 409
İHH'dan bin kişiye kıyafet yardımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından bin kişiye yardım yapıldı.

Kentte yaşayan ihtiyaç sahibi 200 aileye mensup bin kişi, belirlenen günlerde derneğin binasına gelerek ihtiyaç duydukları giyecekleri seçerek aldı.

Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu yaptığı açıklamada, hem Türkiye'de hem de dünyada mazlum ve mağdurlara karşı üzerilerine düşeni yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Savaştan kaçan, ezilen, mazlum ve mağdur tüm insanların sorumluluk alanlarına girdiğini anlatan Dağdelenoğlu, "Şehrimize gelen muhacir kardeşlerimiz var. Muhacirlerden dul, yetim ve öksüz olanlar, bakıma ve yardıma muhtaç olanlar var. Aynı zamanda Kastamonu'da yaşayan Kastamonu’nun öz evladı olan yetim kardeşlerimiz, dul ve öksüzler var. İHH olarak düzenli olarak Kastamonu'da yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımlar ulaştırıyoruz." dedi.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Dağdelenoğlu, şöyle devam etti:

"Her ay düzenli olarak gıda yardımı ulaştırıyoruz. Nakit yardıma ihtiyacı olanlara belli ölçülerde yardımlar yapıyoruz. Belli dönemlerde hiç kullanılmamış sıfır kıyafetleri ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Son olarak 200'den fazla aileye yani yaklaşık bin kişiye Kastamonu İHH ve İHH İnsani Yardım Vakfının yardımlarını ulaştırdık. Bu yardımlar arasında ayakkabılar, botlar, ceketler ve takım elbiseler, kabanlar, abiye kıyafetler, bir insanın iç giyiminden dış giyimine kadar her türlü ihtiyacını karşılayacak olan kıyafetler bulunuyor. Bin kişinin ihtiyacının giderilmesine vesile olduğumuz için mutluyuz."

Kendilerine destek verenlere teşekkür eden Dağdelenoğlu, "Yardımseverler bize olan desteklerini, yardımlarını artırarak hem ilimizde hem de tüm dünyadaki mazlum ve mağdurlara yardımcı olabilirler." diye konuştu.