İhsangazi Meslek Yüksek Okulu, Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, İhsangazi Meslek Yüksek Okulu'nu Meclis gündemine taşıdı.

  • 1903
İhsangazi Meslek Yüksek Okulu, Meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, geçtiğimiz haftalarda ziyaret edip incelemelerde bulunduğu İhsangazi Meslek Yüksek Okulu’nu Meclis gündemine taşıdı.

2020 yılında yapılan deprem tahkiki olumsuz sonuçlanan meslek yüksek okulu binasının geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kullanılmaya devam ettiğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı, öğrencilerin akademisyenlerin ve çalışanların hayatlarının göz göre göre tehlikeye atıldığını söyledi.

Öğrencilerin ilçede öğrenimine devam edebilmesi için İhsangazi merkezde geçici olarak prefabrikten inşa edilen yeni okul binasının eksikleri tamamlanmadığı için çürük raporu olan mevcut binalarda öğrenime devam edildiğini söyleyen Milletvekili Baltacı, prefabrik binaların ihtiyacı karşılayamayacağının açık olduğunu kaydetti.

İhsangazi Meslek Yüksek Okulu için verilen sözlerin tutulması gerektiğine işaret eden Milletvekili Hasan Baltacı, yeri belirlenen, temeli kazılan yeni okul binasına bir an önce başlanıp bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Hasan Baltacı konuyla ilgili Meclis’te şunları söyledi:

“Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksek Okulu 2022-2023 akademik yılına, prefabrikten inşa edilen okul binasının başta ısınma sistemi olmak üzere eksikleri tamamlanamadığı için depreme dayanıksız yani çürük raporu olan mevcut binasında başlamıştır. Öğrencisinden akademisyenine, çalışanından idarecisine 700’ün üzerinde hayat, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine göz göre göre tehlikeye atılmaktadır. Prefabrik yapıların bu soruna çözüm olmayacağı açıktır. Sağlıklı ve güvenli binalarda öğrenim görmek tüm gençlerimizin hakkıdır. Sözü verilen, yer tespiti tamamlanan, temeli kazılan Meslek Yüksek Okulu’nun yeni binası bir an önce İhsangazi’ye kazandırılmalıdır. Çünkü her bir gencimiz değerlidir, İhsangazi değerlidir.”