'İhtiyaç duyulan destek verilmelidir'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı D. İlke Karabacak 'Kapanma sürecinde hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemelidir' dedi.

  • 2376
'İhtiyaç duyulan destek verilmelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karabacak; "Cumhuriyet Halk Partisi olarak pandeminin başından bu yana sosyal ve ekonomik desteğin sağlanacağı bir tam kapanmaya ihtiyaç olduğu yönünde çağrı ve uyarılarda bulunduk. Bilim insanlarının, uzmanların, meslek örgütlerinin ve partimizin çağrılarına kulak tıkayan AKP iktidarı geçte olsa nihayet tam kapanma kararı aldı. 18 günlük tam kapanma kararı geç kalınmış olsa da olumlu ancak eksik bir karardır.

Hiç bir sosyal, ekonomik destek önlemi olmadan alınan bu tam kapanma kararı AKP iktidarının patates soğana, bir liralık ekmeğe muhtaç ettiği insanlarımızı şimdi de tam açlığa terk etmesi anlamına gelmektedir. Esnafın, emekçinin, sağlıkçının, öğretmenin, gençlerimizin ve 65 yaş üstü büyüklerimizin gözünün içine baka baka, dalga geçer gibi lebalep kongreler yapan, sağlığı siyaset uğruna yok sayanlar şimdi utanmadan, vatandaşa 'ne halin varsa gör' demektedir.

İhtiyaç duyulan ekonomik destek verilmezse, günlük yevmiyeli çalışanlar başta olmak üzere kapanma kararından etkilenecek çalışanlar ve işsizler açlığa, küçük esnaf ve işletmeler iflasa sürüklenecektir. Bu nedenle gerekli önlemler alınmalıdır. Bu önlemleri almak devletin asli görevidir, devleti yönetmenin gereğidir. 18 günlük tam kapanmadan olumsuz etkilenecek vatandaşlarımıza, aylardır evine ekmek götüremeyen emekçiye, küçük esnafa, seyyar satıcılara, müzisyenlere, tüm düzensiz ve günü birlik işlerde çalışanlara ekonomik destek verilmeli; kira, elektrik, su, doğalgaz, internet faturaları kapanma süresince devlet tarafından karşılanmalıdır. Bu süreçte tek bir vatandaş bile mağdur edilmemelidir."