'İki puandan ziyade umutlar gidiyor'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'İki puandan ziyade umutlar gidiyor.'

  • 2009
'İki puandan ziyade umutlar gidiyor'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Fethiyespor'la karşı karşıya geldi.

Karşılaşma berabere sona erdi.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "GMG KSK bu gün Fethiyespor'u konuk etti. Gelen her takım daha derli toplu görüntü verirken, bizim de umutlarımız olduğunu daha önce yazdığımız halde umutlarımızı kırmaya başladı!

Görünürde her geçen gün üzerine bir parça kalite ekleyecek dediğimiz KSK bu gün maalesef yeterli değildi. Ev sahibiyiz, seyirci görevini fazlasıyla yaparken takımda yaslanıp maç seyredebileceğimiz bir aktivite göremedik!

Son beş maçın ikisini kaybetmiş bir Fethiyespor ve ev sahibi olarak beş maçtır mağlubiyet görmemiş KSK. Görünürde maçı almamız gerek.

Sahada olan beklediğimiz gibi olmuyor maalesef. İlk şut 9. dakikada rakipten geldi. O ana kadar rakip kale önünde yokuz!

Birkaç net gol pozisyonunu yakalasak da beceriksizlik nedeniyle atamıyoruz. Sahanın en iyisi ilerlemiş yaşına rağmen Ergin Keleş, en başarısızı ise takım kaptanı Abdulaziz.

Hocam Abdulaziz’e 90 dakika nasıl tahammül edebildin merak ediyorum.

Anladığım kadarı ile futbolda iyi olan değil, etkisi fazla olan oynuyor diye düşünüyorum. Kimse kusura bakmasın, baksa da önemi yok, Abdulaziz ancak BAL ligi oyuncusu olabilir!

Buradan giderken de biliyoruz, üzerine hiçbir şey koymamış, üstelik daha da geriye gitmiş. Kondisyon yok! Bir depar ve sonrasında uzun süre dinlenme ihtiyacı!.. Yerini devamlı kaybetme halleri!

Futbol geçmiş başarılarla değil, anlık başarılarla oynanır!

Hoca göz göre göre kendi başarısızlığı için tuğla döşer gibi!

İkili mücadeleye giremeyen ve girse de başarısız olan Faruk her an risk taşımaktadır.

Yan ve geri pas ile zaman geçirmeyi başarı sanıyorsanız, günümüz futbolunda bunlar yok, hücum var! Bu sistemde KSK bir maçta 2 golü zor görür! Rakip sahadan geri dönüp, kaleciye kadar pas vermek korkaklık ve başarısızlık endişesi nedeniyledir.

Perşembe günü antrenmanda şut çalışmasını izledim, inanın çoğu üstten dışarıydı. Hatta İsmail Dikmenli tesislerinde dışarı ve yola giden şutu bile gördüm. Değişmemiş ve kaleyi bulan şutumuz tek ve son uzatmalarda. Onu da kaleci kurtardı.

Bu güne kadar hocanın arkasındaydım, halen de öyle ama hocanın radikal kararlar alması gerekiyor. Şayet almaz ise kendi hesap verir duruma düşer.

Üçlü savunma, beşli orta saha var ama akord yok. Bir bakıyoruz orta sahada kimse yok! Rakip ise biz aut atışı yaparken bile iki kişi ile ceza çizgisinde pres yapmakta!

Az değil, iki ay oldu, artık krediniz bitmek üzere, takım iyi ama bir türlü orkestrayı uyum halinde çalıştıramadık!

Bu maçtan ders alınacaksa ufkumuz açık demektir. Şayet 'mücadele ettik ama gol atamadık' denirse yanılırız!

Halen başarılı olacakları düşüncesi ile umudumu koruyorum."