İkinci tur seçim süreci nasıl işleyecek?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı açıkladı! Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı! 28 Mayıs'ta İkinci tur seçim süreci nasıl işleyecek?

  • 2703
İkinci tur seçim süreci nasıl işleyecek?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarını açıkladı.

Buna göre Recep Tayyip Erdoğan da Kemal Kılıçdaroğlu da seçimi ilk turda kazanacak oyu alamadı. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu 28 Mayıs'ta yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan açıklamada, "Sıralamalardaki adayların, bir önceki adayın yarışta devam etmemesi halinde onun yerini alması şeklindedir. Recep Tayyip Erdoğan birinci sırada, Kılıçdaroğlu da ikinci sırada pusulada yer alacaktır. Propaganda süreci başlamıştır." denildi.

Yurt dışında oy verme işleminin 20 Mayıs'ta başlayacağını belirten Yener, kesin sonuçların ilanından sonra ikinci oylama için gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemlerinin 24 Mayıs'ta sona ereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda dönemi ise 27 Mayıs saat 18.00'de sona erecek.

Seçmenler aynı sandıklarda oy kullanacak

Türkiye'de ilk kez ikinci oylama için 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

İkinci turda 18 yaşını dolduranlarda oy kullanacak

Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turunda 18 yaşına girecek 50 bin yeni seçmen, oy kullanma görevini yerine getirebilecek. 28. Dönem Milletvekili seçimleri için oy kullanamamış olsalar da, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur için oy kullanabilecekler. Seçimin ilk turunda, 6 milyona yakın genç ilk kez oy kullanmıştı. Böylece ilk turda oy kullanan 60 milyon 697 bin 843 seçmen sayısı, 60 milyon 747 bin 843'e çıkacak.