İl Genel Meclisi Özel İdare'yi hedef aldı

İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı üçüncü birleşiminin gündemini İl Özel İdaresi oluşturdu.

  • 907
İl Genel Meclisi Özel İdare'yi hedef aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“İş yapmayan bürokratlar görevden alınsın”

İl Özel İdaresi’ne iş yaptıramamaktan yakınan İl Genel Meclisi Başkanı ‘kendimiz çalıyor, kendimiz oynuyor, muhatap bulamıyoruz” derken MHP Üyesi Mehmet Çıvgın ise iş yapmayan bürokratın kim olursa olsun görevden alınması gerektiğini savundu.

İl Genel Meclisi İl Özel İdaresi’ni adeta topa tuttu. Seçilmişlerin atanmışların altında kaldığını ve İl Özel İdaresi’nin karar organı halinde olan İl Genel Meclisi’nin altındaki kuruma söz geçiremediğini ifade eden Başkan Mehmet Kayıkçı meclis olarak kendilerinin çalıp kendilerinin oynadığını, siyasetin bürokrasiye söz geçiremediğini savundu.

İşi İl Özel İdaresi’nin yaptığını ancak vatandaşa hesabı da siyasetin verdiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı: “Aynı şeyleri defalarca ifade ediyoruz. İl Özel İdaresi’nin bazı konularda hesap vermesi gerekirken hesap vermekten kaçıyor. Yol Şube Müdürünü toplantılara davet ediyoruz ancak her ne hikmetse gelmiyor” dedi.

“ÖZEL İDARE NE İSTEDİ YAPMADIK?” 
MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Çıvgın ise hayvan pazarı yolunu örnek göstererek verilen talimatlara rağmen iş yapmayan bürokratların görevden alınması önerisinde bulundu. Dilimizde tüy bitti. Hayvan pazarıyla ilgili bir çalışmamız oldu ve sonra karar alındı. Sayın Valimiz Kurban bayramına yetişmesini talimat verdi.  Vali Bey, Nisan ayı içerisinde biteceğini söyledi lakin hala bitemedi. Bürokratlarımız iş yapmamak için Nisan ayında asfalt dökülmeyeceğini ifade ettiler. Belediye kış ortasında asfalt döküyor bir şey olmuyor da İl Özel İdaresi mi yapınca sorun çıkıyor? 900 kilometre yolu yapamadılar hala bahane üretiyorlar. Makine parkına, makine kattık. Personel alınmasına hiç müdahale etmedik. Bunlar Kastamonu’ya zarar veriyor. Bu tür adamların görevden alınması bile sakıncalı” diye konuştu.

Çıvgın’ın konuşması ardından İGM Başkanı Mehmet Kayıkçı da,” Söylediklerinizin tamamına katılıyorum. Yapılan tüm serzenişlerde haklılık payı var. Bu tür serzenişleri Vali Bey’e ileteceğiz ve görevini yapmayan bürokratın görevden alınması için düşüncelerimizi aktaracağız” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT