İl Genel Meclisi'nde 'YOL' tartışması bitmiyor

İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantılarının gündemini meşgul eden köy yollarının asfaltlanması ve asfaltlanan yolların senesi geçmeden bozulması ile ilgili İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü İbrahim Sağlık açıklama getirdi. Sağlık yaşanan sorunların birlikte çalışılarak ortadan kalkabileceğini kaydetti.

  • 713
İl Genel Meclisi'nde 'YOL' tartışması bitmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi’nin İl Özel İdaresi’nin yaptığı yol çalışmalarına yönelik eleştirileri devam ediyor. İl Genel Meclisi üyeleri ortak görüş olarak yapılan yolların seneyi devirden bozulduğunu ifade ederek kaynakların verimli kullanılmadığını ileri sürerken İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü İbrahim Sağlık ise hazırlanacak yönetmelik ilse sorunların en aza indirgenebileceğini söyledi.

İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü İbrahim Sağlık: “Yolların yapımında ve daha sonraki süreçlerde yolların durumu ile ilgili ana etkenlerin başında yol yapım yönetmeliği bulunuyor. Civar illerinin yönetmeliklerini araştırıyoruz. Teknik anlamda fayda verecek her kesimden insanla bir araya gelerek yönetmeliğin bir an önce çıkarılmasını istiyoruz. Kaynakların verimli bir şekilde kullanılması ve yollarımıza bir standart getirilmesi İl Özel İdaresi olarak bizim en büyük hedefimizdir. Çalışmalarımızı yerine getirirken hangi ilin yönetmeliği var ise bizler o yönetmeliği incelemeyi amaçlıyoruz” dedi.

BAŞKAN KAYIKÇI: “YOLLARIMIZIN ÖZELLİKLERİNE UYACAK BİR YÖNETMELİĞİ HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR”
İl Genel Meclisi Başkanı amacın hizmet olduğunu ifade ederek: “Bizim burada bulunuş amacımız hizmet etmekten başka bir şey değildir. Yapmış olduğumuz hizmetlerin kalıcı olmasını istiyoruz. Bizden sonra gelecek nesil yaptığımız hizmetlerden ötürü bizlere dua ederlerse kendimizi amacımıza ulaşmış sayarız. Köy Yolları Yönetmeliği’ni bu yüzden çok önemsiyoruz. Harcanan kaynaklarda 76 milyon vatandaşımızın hakkı var. Bu kaynakları ne kadar verimli ve düzgün kullanabilirsek o derece iyi olacaktır. Bu nedenle yönetmelikle yatıp yönetmelikle kalkmalıyız. Yönetmeliğe de iyi hazırlanmalıyız. Sadece çıkarmak için yönetmeliği çıkarmamalıyız. Bizim yollarımızın özelliklerine uyacak bir yönetmeliği hazırlamamız gerekiyor. Sonradan yaptığımız yönetmelik bizlere engel teşkil ederse kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz” diye konuştu.

CHP ABANA ÜYESİ TIĞLI: “ORTAYA GERÇEKÇİ HEDEF KOYMUYORUZ”
İl Genel Meclisi CHP Abana Üyesi Hasan Tığlı ise 2 bin kilometre yol hedefinin tekrardan gözden geçirilmesi ve daha sağlıklı bir hedef ortaya konması gerektiğini vurguladı. Sırf yapmak için yapılmış olan ve senesi geçmeden bozulan yolların tekrar tekrar yapıldığına şahit olduğunu dile getiren Hasan Tığlı: “2 bin kilometre yol hedefinin ancak yüzde 25’ler seviyesine ulaşabildik. Ortada yanlış bir hedef var. Yaptığımız yol kalıcı olmayacaksa iki bin kilometre yol hedefi ortaya koymanın hiçbir mantığı yok. Gerçekçi değiliz. Bu sene yapılan yol 3-5 ay dayanmayacaksa harcadığımız kaynaklar ile büyük bir vebalin altına girmiş oluyoruz ve bunun hesabını hiçbir şekilde veremeyiz. 22 sene önce Abana’da öyle bir köy yolu yapıldı ki neredeyse şimdi yeni gibi duruyor. Geçen 22 senede elbette bir takım tahribatlar oldu lakin bizim bu dönemlerde yaptığımız yollara benzemiyor. 2 bin kilometre yol hedefi koyacağımıza 500 kilometre yol hedefi koyalım ve adam gibi yapalım. Ömür yeterse diğer sene 500 kilometre daha yapalım. Yolu bir kere yapalım. Gerçekçi bir hedef ortaya koyarsak zaten 2 bin kilometre yol hedefine ulaşmış oluruz. Diğer şekilde yap-boz tahtasına dönen yollarımız ile yüzde 25’lerin üzerine çıkamayız” açıklamasında bulundu.
Tığlı ayrıca önemli olanın yönetmelik hazırlamak olmadığını, hazırlanan yönetmeliğin uygulanıp uygulanamayacağının iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kazım BOLAT-Gizem ÖZ