İlçe gazeteleri bugün BİK görev alanına geçti

Basın İlan Kurumu'nun (BİK), Şubesi bulunan ancak Büyükşehir olmayan illerin ilçelerinde yayınlanan ve bugüne kadar Valilik görev alanında olan ilçe gazeteleri, bugünden itibaren şube görev alanına geçiyor.

  • 803
İlçe gazeteleri bugün BİK görev alanına geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu Genel Kurulunun 2018 yılı Şubat ayındaki toplantısında Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Kurumun ve Valiliklerin görevine ilişkin 8.inci Maddesiyle yayın yerlerine dair istisnaları düzenleyen 109 uncu maddesi değiştirildi. Bu değişiklikle Kurumun, şubesi bulunan yerlerin il mülki sınırları içinde resmi ilan ve reklamları yayınlama hakkı bulunan süreli yayınlarda yayınlatılmasına aracılık edeceği şeklinde düzenlendi.

Basın İlan Kurumu şubesi bulunan Kastamonu ilinde Valiliğin görev alanında bulunan Tosya, Taşköprü, İnebolu ve Araç ilçelerimizde bulunan yedi alt vasıflı gazete ve bu ilçelerde resmi ilan ve resmi reklam yayınlayacak kurumlara yeni düzenlemeyle bugünden itibaren BİK Kastamonu Şube Müdürlüğü görev alanına dâhil oldu. İlçe kurumları Resmi ilan ve Reklamlarını fiziki olarak değil, (dijital ortamda) İlan Bilgi Sistemi (İLANBİS) ile gönderecek.

Diğer yandan Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Yaşar Kuru, Tosya, Araç ve İnebolu ilçelerindeki gazete temsilcileri ve resmi ilan ve reklam yayınlayacak kurumların personeline eğitim düzenleyerek yeni düzenleme hakkında bilgilendirme yaptı. Henüz eğitim yapılmayan Taşköprü’deki programın önümüzdeki hafta içinde yapılacağı bildirildi.