Ilgaz Dağında, Kar Yağışı Başladı

Kastamonu-Ankara karayolunun Ilgaz geçidinde, kar yağışı başladı.

  • 858
Ilgaz Dağında, Kar Yağışı Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinin kar yağışının pazartesi günü, tüm Türkiye’yi etkisini altına alacağı uyarılarının ardından Ilgaz Dağında kar yağışının başladığı belirtildi.

Kastamonu-Ankara karayolunun Ilgaz Dağı kesiminde gündüz saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini arttırıyor. Ilgaz Dağında yağan kar yağışı sonrasında sürücüler hız keserken, kar yağışının ilerleyen saatlerde de devam etmesi bekleniyor.

Karayolları ekipleri, Ilgaz Dağınde ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kar yağışının başlamasıyla birlikte tuzlama çalışması yaparken, polis ekipleri de sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Öte yandan, Ilgaz Dağında geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışını sonrasında oteller bölgesinde kar kalınlığının 80 santimetreyi geçtiği öğrenildi. Akşam saatlerinde etkisini arttırması beklenen kar yağışıyla birlikte Türkiye’nin önemli kayak turizmi bölgelerinden Ilgaz Dağında oteller bölgesinde kar kalınlığının 1 metreyi aşması bekleniyor. Ayrıca Kastamonu’da etkili olan kar yağışını sonrasında yüksek kesimlerde kar kalınlığını 1 metreden fazla olduğu ve kar yağışının da başladığı ifade edildi.

Ayrıca Ilgaz Dağında, kar yağışıyla birlikte siste sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sis nedeniyle Ilgaz Dağında görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü.

34 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Kastamonu’da 34 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı köylerde kapalı köy yolu bulunmadığı belirtilerek, ilçelerden Azdavay’da 10, Çatalzeytin’de 1, Daday’da 8, Araç, Hanönü ve İhsangazi’de ikişer, İnebolu’da 6, Küre, Seydiler ve Tosya’da da birer olmak üzere 34 köye ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Dünden itibaren 86 köy yolunun ulaşıma açıldığını belirten ekipler, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için aralıksız çalışmaların sürdüğünü söyledi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)