Ilgaz Küçük Hacet tırmanışı

Ilgaz Dağı Küçük Hacet Cumhuriyet Tırmanışı gerçekleştirildi.

  • 2095
Ilgaz Küçük Hacet tırmanışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92. yılı etkinlikleri çerçevesinde Valilikçe programlanan ve Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği ile ÇANDAK&Çankırı Dağcılık Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen XI. Geleneksel Ilgaz Küçük Hacet Tırmanışı 08 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirildi.

Çankırı'nın yanı sıra Kastamonu, Kırıkkale, Konya, Uşak, Ankara, Nevşehir ve İstanbul Bölgelerinden katılan toplam 40 sporcu ile gerçekleştirilen etkinlikte İstanbul Bölgesinden katılan 10 sporcu 07 Kasım 2015 Cumartesi günü gelerek Mülayim Yaylası Kamp Alanında çadır kurarak gecelediler.

Konya ve Uşak Bölgesi sporcuları ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce misafir edildi. Diğer bölge sporcuları günübirlik olarak etkinliğe katıldılar.

08 Kasım 2015 Pazar günü Çankırı'dan 06.00 da hareket eden Uşak, Konya, Nevşehir ve Çankırı Bölgesi Dağcıları 07.30 da Mülayim Yaylasında kamp yapan İstanbul Bölgesi Sporcuları ile Ankara ve Kırıkkale bölgesinden gelen sporcularla buluşarak 08.00 da tırmanışa başladılar.

Parçalı bulutlu ve serin bir havada gerçekleşen yaklaşık 4 saatlik bir tırmanışla 12.00 sularında katılan tüm sporcular bin 550 metre rakımlı Mülayim Yaylasından 2 bin 546 metrelik Küçük Hacet zirveye ulaştılar.

Havanın oldukça soğuk ve sisli olması sebebiyle zirvede kısa süre dinlenen dağcılar hatıra fotoğrafı çekimini takiben inişe geçerek 15.00 sularında Mülayim Yaylası Kamp Alanına ulaşarak etkinliği tamamladılar.

Dağcılık faaliyetlerine programlarında yer veren ve desteklerini esirgemeyen Valiliğe ve etkinlik için toplu taşıma aracı tahsis eden Gıda Tarım ve Hayvancıklık İl Müdürlüğüne teşekkür edildi. Ayrıca Çankırı, Ankara, İstanbul, Nevşehir, Uşak, Konya, Kırıkkale ve Kastamonu Bölgelerinden etkinliğe katılan sporcularda tebrik edildi.