Ilgaz Küçükhacet Şima Dede Tırmanışı Yapıldı

Çankırı Dağcılık Kulübü yıllık faaliyet programında olan 14 Şubat Pazar günü Sevgi Şima Dede anısına Pars Dağcılık Kulübüyle beraber düzenlenen kış tırmanışı geçekleşti.

  • 512
Ilgaz Küçükhacet Şima Dede Tırmanışı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tırmanışa TDF İl Temsilcisi ve sporcusu Mustafa Kemal Karatatar liderliğinde; Çankırı Dağcılık Spor Kulübünden altı sporcu, İzmir Dokuz Eylül Dağcılıktan bir, Pars Dağcılık Kulübünden bir, Çorum'dan bir ve ​Çankırı'dan ​iki misafir sporcunun katılımıyla TCK Doruk Bakımevi 1850​ ​m den saat 07:34 de beşi bayan olmak üzere onbir sporcuyla bol ve ıslak karda ve kar yağışıyla birlikte başladı.

​Bir metreyi aşan karda yürümekte zorlanılan tırmanışla birlikte donanımında problem yaşayan üç sporcu geri ​dönmek zorunda kaldı.

​Zemin ve hava şartlarının ağırlı sebebiyle yavaş ilerleyen sporcular ​Ilgaz Obası​nı (1800 m.) takiben Küçük Çaltepeyi ​(2150 m.) tırmanarak sırttan öğle saatlerinde Geyik Gediğine ulaştılar.

Güneyden esen şiddetli rüzgara rağmen ​bulut içinde görüş​ mesafesinin 10-15 m.ye kadar düşmesi sebebiyle GPS yardımıyla​ ​ilerleyebilen dağcılar riskleri değerlendirerek faaliyetin bu noktada sonlandırılmasının uygun olacağını değerlendirerek dönüş kararı aldılar. 

​İ​z kaydıyla dönüş sırasında, Küçük Çaltepe​'de Merhume Başkan Sevgi Şima Dede ve tüm şehitlerimiz anıldıktan sonra, etkinlik başlanılan yerde bitirildi. ​Olumsuz hava şartları ve çığ riski nedeniyle zirvenin görülemediği etkinlik; ​10 km mesafe de 7​.​10 saat sürede tamamlanabildi.