'Ilgaz Tüneli kısa sürede neden bozuldu?'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, 'Ilgaz Tüneli 6 yıl gibi kısa bir sürede can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek kadar neden bozuldu?' dedi.

  • 1751
'Ilgaz Tüneli kısa sürede neden bozuldu?'

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Ilgaz Tüneli’nin 143 milyon lira karşılığında yeniden bakım-onarıma alınmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşıdı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Ilgaz Tüneli’nde meydana gelen çökmeler ve bozulmaların onarımı için geçtiğimiz ay ihale gerçekleştirdiğini hatırlatan Milletvekili Hasan Baltacı, “2012 yılında 219 milyon liraya ihale edilip, 2016 yılı sonunda 1 milyar 90 milyon liraya yani, 5 katı fiyata tamamlanan tünelin, şimdi de onarımı için devletin kasasından tam 143 milyon lira daha çıkacaktır. 6 yıl gibi kısa bir sürede can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek kadar bozulan bu tünelin onarımına harcanacak kaynak, 5 tünel yapacak kadar para alan ancak bir tüneli bile doğru dürüst yapamayan Cengiz İnşaat’tan mutlaka tahsil edilmelidir. Yolsuzluğun, yandaşlığın, beceriksizliğin, iş bilmezliğin faturasını ödemek zorunda değiliz.” dedi.