Ilgaz'da kayak sezonu açıldı

Sporcular Ilgaz Dağı'nda kayak antrenmanlarına başladı.

  • 1498
Ilgaz'da kayak sezonu açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Yurdun Tepe Gençlik ve Spor Kulübü ile Kastamonu Akademi Spor Kulübü sporcuları Ilgaz Dağı'nda kayak sezonunu açtı.

Kulüp antrenörleri Fırat Çoşkun ve Muhammed Kızılarslan gözetiminde Ilgaz Kayak Merkezi'nde antrenmanlara başlayan sporcular, 6-7 Ocak'ta düzenlenecek Okullararası Türkiye Kayak Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Çoşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yaz döneminde tekerlekli kayak antrenmanı yapan sporcuların karla tanıştığını belirten Çoşkun, kısa sürede tekerlekli kayaktan normal kayağa uyum sağlayan sporcuların güzel bir antrenman yaptığını ifade etti.

İlk hedeflerinin 19 Aralık'ta düzenlenecek Kastamonu Okullararası İl Birinciliği olduğunu ifade eden Çoşkun, "Burada bir başarı elde ettikten sonra 6-7 Ocak'ta Bitlis'te düzenlenecek Okullararası Türkiye Şampiyonası'na ve 9 -11 Ocak'ta Erzurum'da düzenlenecek Kayaklı Koşu K2 Ligi seçmelerine katılacağız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Antrenmanlara 40 sporcunun katıldığını dile getiren Çoşkun, "Antrenmanlarımızı burada yapma fırsatını yakaladığımız için mutluyuz. Ilgaz Dağı'nda şu anda kar kalınlığı 30 santimetreye yaklaştı. Birkaç haftaya kadar istediğimiz yüksekliğe ulaşır. Ondan sonra Ilgaz çok daha güzel bir hale gelir ve kayakseverlerin akını başlar." ifadelerini kullandı.

Ilgaz Dağı'nın kış turizminde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çoşkun, Kastamonu ile Çankırı sınırlarındaki Ilgaz Dağı'nın, sezon boyunca İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinden kayakseverleri ağırladığını sözlerine ekledi.