İlimizi Şeyh Şabanı Veli Anadolu İHL temsil edecek

Kastamonu Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi başarıları ile parlıyor.

  • 1726
İlimizi Şeyh Şabanı Veli Anadolu İHL temsil edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEB Din Öğretimi Genel  Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Anadolu İmam Hatip Liseleri arası 4 mesleki yarışmanın 3‘ünde Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Kastamonu’yu bölge yarışmalarında temsil edecek.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yeni adı ve yeni kadrosu ile eğitim öğretime başlayan Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları ile gündemde yer almaya devam ediyor. Açıldığı yıl Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasında ilimizi temsil eden, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hutbe Okuma Yarışması Türkiye 1. Bölge Finalini ev sahibi olarak başarılı bir şekilde koordine eden ve bu alanda bölge 3.sü olan, oluşturduğu spor takımlarıyla 3 branşta ilde ilk üçe giren ve ders dışı zamanlarda yaptığı konferans, seminer ve  kurslarla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi uygulamasında derece alan okul, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında alanının en iyisi olma iddiası ile yoluna devam ediyor.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında MEB Din Öğretimi Genel  Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Anadolu İmam Hatip Liseleri arası 4 alandaki mesleki yarışmalarda  3 il 1.liği, 1 il 2.liği elde eden Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi 4 alanın 3’ünde  Kastamonu’yu bölge yarışmalarında temsil edecek.

Bu kapsamda yapılan;

-‘Genç Sadâ Kur´ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Ali Kızılkaya İl 1.si oldu. Kastamonu Belediyesi Grand Moni Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya il merkezi ve ilçelerde eğitim gören 12 ayrı İmam Hatip Lisesinden  öğrenciler katıldı. Yarışmada Ali Kızılkaya,  birinci olarak ilimizi bölge yarışmalarında temsil etme hakkı kazandı.

-Genç Hatipler Güzel Hutbe Okuma Yarışması’nda Enes Ersöz İl 1.si oldu. Azdavay Merkez Camiinde yapılan yarışmada Enes Ersöz il birincisi olarak ilimizi bölge yarışmalarında temsil etme hakkı kazandı. 

- Genç Bilaller Güzel Ezan Okuma Yarışmasında Muhammet Topçu il 1.si oldu. Daday İmam hatip Lisesi Konferans salonunda yapılan yarışmada  Muhammet Topçu il 1.si olarak ilimizi bölge yarışmalarında temsil etme hakkı kazandı. 

-Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında ise Mehmet Emin Özkan, İl 2.si oldu.  Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda ezan yarışması ile aynı gün yapılan yarışmada Mehmet Emin Özkan, İl 2.si olarak önemli bir başarıya ulaştı.

Okulda yapılan törende konuşan okul müdürü Mehmet Doğan; Mesleki alanda Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında 4 alanda yapılan yarışmalarda 3 alanda il 1.si olarak Kastamonu’yu bölge yarışmalarında temsil edeceklerini söyleyerek; “Bu dereceleri elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizi yarışmalara hazırlayan İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Orhan Çamlıca başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bölge yarışmalarında da iddialıyız ve Türkiye finallerine kalmak amacıyla çalışıyoruz.

Okulumuzda öğrencilerimizi mesleğe ve bir üst öğrenime yönelik olarak her alanda donanımlı bir şekilde  yetiştirebilmek için ekipler halinde çalışıyoruz. Ders dışı zamanlarda öğretmenlerimiz fedakarlık yaparak, Tashîh-i Huruf ve Kıraat, Hadis Okumaları, Siyer Okumaları, Ney Kursu, Ses Eğitimi kursları vermektedir. Ayrıca okulumuzda İmamet, Müezzin-Kayyımlık uygulamaları sene boyunca devam etmekte, her kandil gecesinde öğretmenlerimizin nezaretinde öğrencilerimiz tarafından bir camide Vaaz, Kur’an ve Mevlid-i Şerif programları yapılmaktadır. Bu programlara hepinizin katılarak kendinizi geliştirmenizi isteriz.

Yine bildiğiniz gibi Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Faakültesi ile işbirliği halinde İlahiyat Fakültesi hocalarının katılımı ile sizlere yönelik her ay seminer ve konferanslar yapılmaktadır. Bu vesile ile öğrencilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz seminer ve konferanslara konuşmacı olarak katılan değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Açılan kurslar, öğrenci ve öğretmenlerin özverili çalışmaları neticesinde ÖSYM 2018 yerleştirmelerinde okul birincimiz Samsun Hukuk Fakültesine  olmak üzere 25 öğrencimiz 4 yıllık örgün öğretime yerleşmiş olup toplam 68 öğrenci bir yüksek öğrenim kurumunu kazanmıştır.

Bizler Sportif faaliyetlere de önem veriyor ve bireysel ve takım sporlarında sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Okulumuzda 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Futbol  takımı final oynamış ve il 2.si olmuştur. Atletizm ve Kross Takımları il 3.sü olmuştur. Satranç, Futsal, Voleybol ve Masa Tenisi Takımları müsabakalara katılmış ve okulumuzu temsil etmişlerdir. Güreş takımlarımız ise çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekte olup müsabakaları beklemektedir.

Sevgili gençler, biz sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizlerde kendinize güvenip, inanarak çalışırsanız neleri başarabileceğinizi elde ettiğiniz derecelerle gösteriyorsunuz. Yeter ki kim olduğunuzu ve bu aziz milletin sizlerden neler beklediğini unutmadan hak, adalet, edep ve vatan millet sevgisi ile dolu olarak çalışmaya devam ediniz. Allah daha nice başarılar nasip etsin” dedi.