İlk Milli Uydu'da İmzalar Atıldı

Türkiye'nin ilk yerli mühendislik ve tasarımıyla yapılacak TÜRKSAT-6A uydusu projesinde ilk imzalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle Gebze TÜBİTAK yerleşkesinde atıldı.

  • 556
İlk Milli Uydu'da İmzalar Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

(İHA) - Türkiye’nin ilk yerli mühendislik ve tasarımıyla yapılacak TÜRKSAT-6A uydusu projesinde ilk imzalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle Gebze TÜBİTAK yerleşkesinde atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk milli mühendislik ve tasarımıyla yapacağı TÜRKSAT-6A uydusu projesinin imza törenine katıldı. İmzaları atılan proje, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü önderliğinde TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI), Aselsan ve diğer yerli sanayi kuruluşlarının desteğiyle üretime geçecek. 250 milyon dolarlık bir maliyetle üretilmesi planlanan uydunun maliyetini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından karşılanacak. Yerli mühendislik ve tasarımla yapılacak uydunun 2020’de uzaya fırlatılması hedefleniyor.

Daha önce geliştirilen uydu projelerinde görev yapan Türk mühendis ve araştırmacıların imal edeceği uydunun yakıt dahil yaklaşık 3.5 ton ağırlığında olması bekleniyor. Tamamlanan uydu 42 derece doğu boylamındaki bir yörüngeye yerleştirilerek Avrupa, Asya ve Türkiye kapsama alanlarına alacak. Türk mühendislerinin proje içerisinde kullanacağı alt sistemlerin, milli haberleşme uydularının alt yapısını oluşturması hedefleniyor.

Üretilecek TÜRKSAT-6A uydusunun 2020 yılında uzaya fırlatılması öngörülürken, hizmet ömrünün ise 15 yıl olması planlanıyor.