İnanlı "Okul değil adeta buzdolabı"

Gazeteci Ahmet İnanlı "Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin dışı sizi içi o okulda olanları yakıyor dersek yalan değil" dedi.

  • 1737
İnanlı &quotOkul değil adeta buzdolabı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnanlı; "Gittik-gezdik-gördük ve yazdık. Geçtiğimiz Eylül ayında Eski Devlet Hastanesinin poliklinik ve idare katı bölümleri verilen binaya taşınan Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taşındığı günden itibaren sefilleri yaşıyor. Zorluklar içinde eğitim ve öğretimine devam ediyor.

Dış giriş kapısının bile manuel olarak açıdığı, beden eğitim dersi görmesi gerekenler için uygun zeminin bile olmadığı, bina içindeki bazı kapıların altından bir kedinin bile sığabileceği durumdaki, sınıflardaki bazı pencere camlarının olmadığı, engelli rampasının kenarında bulunan asansörün çalışmadığı, özellikle soğuk geçen Kastamonu’da hava sıcaklığının gece yarısından itibaren okulların açılışı hatta saat 11.00'lere kadar 0-3-5 derece oynadığı günümüzde bu okulumuz ne yazık ki kalorifer tesisatının çalışmaması nedeniyle buz kesiyor.

Milli Eğitimin her şeyi tamamlanmasından sonra bu okulun taşımasını yapması gerekmiyormuydu. Ayrıca tarihi geçmişine bakmak icabettiğinde her ne kadar geçici de olsa anılan okulun bulunduğu hastane binası ne derece sağlıklı güçlendirmesi olmayan, depreme dayanıklılık testi bulunmayan, dış cephe mantolaması dahi olmayan bu binada öğrenciler okul idarecileri ve öğretmenlerle okul çalışanları acaba ne kadar güvende. Deprem geliyorum demeyeceğine göre oldu bittiye getirilerek taşınan bu okulda hala güvenli bir eğitim ve öğretim yok dersek yalan mı söylemiş oluyoruz?

Sınıflarda şu anda kışlık giysileriyle eğitim gören öğrencilerin, öğretmenlerin, okul İdarecilerinin, yardımcı personellerin sağlığıyla kimsenin oynamaya hakkı varmı?

Okul taşınmadan önce ve taşındıktan sonra gittik-gezdik-gördük acaba o okulun noksanlarını telafi etmesi mümkün mü?

Velhasıl Milli Eğitim Kastamonu’da sınıfta kaldı dersem yalan değil. Kimse kusura bakmasın Milli Eğitimde ben yaptım olduya asla yer yoktur.

İnşaat halinde inceleme için girdiğiniz yere yani; O inşaat halindeyken gördüğünüz durumlar şu anda olmasa bile okulun bu günki halini yakından görmeniz gerekmiyormuydu?" dedi.

Ahmet İNANLI (inajans)