İnce'nin oyları kime gidecek?

Memleket Partisi Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce adaylıktan çekildi. İnce'nin oyları kime gidecek?

  • 2306
İnce'nin oyları kime gidecek?

Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin genel merkezinde yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu.

İnce'nin oyları kime gidecek? İYİ Parti ve CHP'nin YSK temsilcileri aktardı.

CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, "Muharrem İnce çekildiğini açıkladı ama fiili orak bu çekilme söz konusu olmuyor. YSK adaylıkları kesinleştirdikten sonra çekilme gerçekleşmiyor. Seçimde oy pusulasında Muharrem İnce’nin resmi bulunmaya devam edecek ve İnce’ye oy veren olursa bu onun hanesine yazılmaya devam edecek. YSK’nın önceki uygulamaları da bu şekilde." dedi.

İYİ Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin "Adaylardan birisi çekilirse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulasının değiştirilmeyeceğini, adayın aldığı oyların geçersiz sayılmayacağını, çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise 2. turda 2. aday ve 3. adayın ikinci tura kalmış kabul edileceğini ve seçimlerin bu iki aday arasında gerçekleşeceğini ifade etti.