İnebolu Limanı Çöplüğe Döndü

Kastamonu'da aktarma istasyonunun çalışmaması nedeniyle İnebolu Limanı adeta çöplüğe döndü.

  • 595
İnebolu Limanı Çöplüğe Döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahalli İdareler Birliği tarafından geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne çöp götürmek için kurulan İnebolu Çöp Aktarma İstasyonu kapandı. Aktarma İstasyonu’nun kapalı olmasından dolayı İnebolu başta olmak üzere çevre ilçelerden de gelen çöpler, İnebolu Limanı’nda toplanmaya başladı. İnebolu Limanı, atılan çöpler nedeniyle adeta çöplüğe döndü.

İnebolu’da Çöp Aktarma İstasyonu’nun günlerdir çalışmadığını ve kapalı tutulduğunu belirten İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, “İnebolu-Devrekani arasındaki kar yoğunluğunun fazla olması, çöp yüklü TIR’ın buzlu havada kayması, istasyondaki elektriğin kesik olması ve kantarın çalışmamasından dolayı Çöp Aktarma İstasyonu’nun kapısına kilit vuruldu” dedi.

İnebolu’nun dışında Abana, Çatalzeytin, Bozkurt, Doğanyurt ve Özlüce ile Evrenye köylerinin çöplerinin Aktarma İstasyonunda toplandığını ifade eden Başkan Uzuner, “Çöp Aktarma İstasyonu günlerdir çalışmıyor ve kapısına kilit vuruldu. Bu yüzden çevre ilçelerden ve köylerden gelen çöpler, İnebolu Limanında depoya dökülmeye başlandı. Çöpler, burada bekletiliyor. Fakat Liman içerisi biriken çöpler nedeniyle çöplüğe döndü. Aktarma İstasyonunun biran önce faaliyete geçmesini istiyoruz” diye konuştu.

Çöpleri dökecek yer bulamadıkları için İnebolu Limanında liman içerisinde çöpleri beklettiklerini söyleyen Başkan Uzuner, “Artık limana çöp nedeniyle girilemez hale geldi. Limanda çöplerin birikmesi sonucu hem çevreye kötü koku yayılması hem de görüntü kirliliği hem de sağlığa zararlı hal aldı. Bu konuda belediyemize yoğun bir şikayet geliyor” şeklinde konuştu.

Yılbaşından itibaren yüklenici firmanın kar yağışını bahane göstererek çöpleri almadığını ifade eden Başkan Uzuner, şöyle konuştu: 

“Ne şekilde sözleşme yapıldığını da biz bilmiyoruz. Firmanın buradan çöpleri gelip alması gerekiyor. Biz de çöpleri limandaki depoya geçici süreliğine taşıyoruz. Tesis açıldığında da limandaki çöpleri tesise koyacağız. Biriken çöpleri eski çöp alanına dökme şansımız yok. Çünkü cezai işlem uygulanıyor. Aktarma İstasyonunun açılması için kurumlara soruyoruz, arıza olduğunu belirtiyorlar ve birbirlerine yönlendiriyorlar. Karşımızda muhatap bulamıyoruz. 3 kurumun anlaşamaması sonucu burasının uzun süredir elektriği kapalı, bundan dolayı kantar da çalışmadı. Çöpümüzü döküp üstüne parasını da vereceğiz ancak ilgili firmayı bulamıyoruz. TIR’ın dorsesi burada fakat ortada TIR yok.”

CEMAL İLYASOĞLU (İHA)