İnönü Mahallesine yeni yaşam alanı

İnönü Mahallesinde 'Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark Projesi' temel atma töreni gerçekleştirildi.

  • 2774
İnönü Mahallesine yeni yaşam alanı

İnönü Mahallesinde 27 bin metrekare alan içerisine yapılacak olan yeni yaşam alanı içerisinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, fitness alanları, kafeterya, oturma ve piknik alanları yer alacak.

8 bin metrekare yeşil alan ve 20’nin üzerinde bitki çeşidiyle bitkisel peyzaj düzenlemesi olacak olan yeni yaşam alanı içerisinde ayrıca 200 adet kapalı garaj alanı da yer alacak.

İnönü Mahallesine ve ilimize değer katacak vatandaşlarımızın nefes alabileceği proje 360 gün içerisinde tamamlanacak.

200 kapalı garaj alanının yer alacağını belirten Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, "Şehrin ihtiyacı özellikle yeni normallerle birlikte dolu yağışlarının artmasıyla birlikte herkes kapalı bir garaj arıyordu. Bizde bununla ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. Saraçlar Mahallemizde de benzer bir projeyi yapıyoruz. İnönü Mahallemizde bugün temelini attığımız projede de 200 kapalı garaj yer alacak. Projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. 360 gün içerisinde burası tamamlanacak." dedi.

Vidinlioğlu, "Bizim için önemli olan bugün değil şehrin 30 sene 50 sene sonrası. Bunu planlamamız gerek. Bundan sonrası bundan öncesinden daha hızlı olacak. Çünkü artık önümüzü daha rahat görebiliyoruz. Şehre yeni bir şeyler katmanın ve evlatlarımızı daha güzel bir Kastamonu’ya kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz. Yapılan işler ciddi maliyeti olan işler. Milyon TL’leri kolay telaffuz ediyoruz. Kolay konuşuyoruz. Ama bugün buraya yapılacak projenin maliyeti 40 Milyon TL civarında. Tüm gayretimiz Kastamonu için daha iyi daha güzelini yakalamak adına." diye konuştu.

Yine bu bölgedeki bir köprüden dolayı yol daralması olduğunu belirten Vidinlioğlu, "Bunu da DSİ ile görüştük. İnşallah en kısa sürede çözme gayreti içerisinde olacağız. Çünkü orada her gün bir kaza haberi alıyoruz. Geçtiğimiz yıl konuyla ilgili konuşmalar yapmıştık. Sayın Bakanımız ile de konuyu konuşmuştuk. Tabi yaşanan bir takım durumlar hayatın gerçekleri projenin ötelenmesine neden oldu. Ama bunu da çözeceğiz."

Törene, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Kadın Çalışma Grubu, Ülkü Ocakları Yönetimi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İnönü Mahallesine yeni yaşam alanı