İnsanlık Dramı Sona Erdi

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde zor şartlar altında yaşayan Ali Çoban yalnız yaşadığı virane evden alınarak Kastamonu Huzurevi'ne yerleştirildi.

  • 830
İnsanlık Dramı Sona Erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 30 Aralık 2014'te İhlas Haber Ajansı muhabiri tarafından yapılan 'Tosya'da İnsanlık Dramı Yaşanıyor' başlıklı haber üzerine olay Kastamonu Valiliği tarafından incelenmeye alındı. Konu daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne iletilmiş, İl Müdürlüğü yetkilileri ambulansla Ali Çoban'ı yalnız yaşadığı metruk evden alınarak Kastamonu Huzurevi'ne yerleştirdi.

Habere konu olan Ali Çoban'ın Tosya'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gökomuz Köyü'nde metruk bir evde felçli bir şekilde yaşamına devam etmekteydi. Komşularının yardımı ile son günlerini içler acısı bir durumda yaşayan Ali Çoban'ın yardımına Tosya Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Kastamonu İl Müdürlüğü yetişti. Sağlık görevlileri tarafından zor hava şartlarına rağmen Gökomuz Köyü'nden alınan Ali Çoban ilk önce Tosya Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisi ve temizliği yapıldıktan sonra ambulansla Kastamonu Huzurevi'ne yerleştirildi. Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri Ali Çoban'ın bundan sonraki yaşamının huzurevinde sağlıklı ve rahat bir şekilde geçireceğini ifade etti. Ali Çoban'ın huzurevine yerleştiği haberi Gökomuz köylüleri ve vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

SEDAT AĞACIKOĞLU (İHA)