'İşittik ve İtaat Ettik Projesi' Tamamlandı

Kastamonu'da işaret dili eğitimi alan din görevlileri, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'nde cemaate cuma vaazının ve hutbenin tercümesini yaptı.

  • 369
'İşittik ve İtaat Ettik Projesi' Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen “İşittik ve İtaat Ettik Projesi” kapsamında Kastamonu’da işaret dili eğitimi alan din görevlileri, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi’nde cemaate cuma vaazının ve hutbenin tercümesini yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen “İşittik ve İtaat Ettik Projesi” kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda din görevlisi, Kastamonu’da işaret dili eğitimi aldı. Din görevlileri, aldıkları işaret dili eğitimini Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi’nde ilk kez uyguladı. Uygulamada din görevlileri, cuma vaazının ve hutbenin tercümesini işaret dili ile cemaate anlattı.

Türkiye’nin her kentinden 113 din görevlisinin Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde işaret dili kursu gördüğünü belirten Proje Koordinatörü Mustafa Başkonak, bu kapsamda derslerin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Eğitimlerin bir haftadır devam ettiğini aktaran Başkonak, derse katılan görevlilerin yaptığı çalışmaların Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'ndeki cuma namazında güzel örneklerini gördüklerini kaydetti. Başkonak, “Din görevlilerimiz, kursumuza katılan din görevlilerimiz bugün işitme engelli kardeşlerimizin cuma hutbelerini ve vaazlarını çok kolay şekilde anlayabileceği çevirilerini uygulamalı olarak gösterdiler. Ayrıca önümüzdeki süreçte işaret dili, Kur’an-ı Kerim ve din eğitimine de dönüşecek” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)