Ispartaspor Umudu Vali Günaydın'a Bağladı

Türkiye'de profesyonel liglerde takımı olamayan 4 ilden bir tanesi olan Isparta, Kastamonuspor 1966'yı örnek alacak.

  • 1405
Ispartaspor Umudu Vali Günaydın'a Bağladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Günaydın’ın Kastamonuspor 2 yılda iki şampiyonluk yaşattığını kaydeden Isparta basını Ispartaspor’un Vali Günaydın’ın göreve başlamasıyla profesyonel lige yükseleceğine inanıyor.

‘Isparta’da ne var ne yok?’ adlı programın bu haftaki konusu Kastamonuspor 1966 ve Vali Şehmus Günaydın’ın Isparta Valisi olarak atanması oldu. 3 sezon önce yeniden yapılanarak küllerinden adeta yeniden doğan Kastamonuspor 1966 başka illerdeki takımlara da ilham kaynağı oldu. Türkiye’de profesyonel liglerde takımı olamayan 4 ilden bir tanesi olan Isparta, profesyonel ligde illerini temsil etmek için seferberlik başlattı.

‘Ispartaspor için bir kıvılcım çak; Ispartaspor için buluşuyoruz’ adlı kampanya başlatan Ispartalılar sporda başarılı sonuçlar almak için Kastamonuspor 1966’nın örnek alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kastamonuspor’un 3 sezondur ortaya koyduğu başarının takdire şayan olduğunu kaydeden Isparta basını, spora ilgi duyan Vali Şehmus Günaydın’ın Isparta’ya atanmasının Ispartaspor’un geleceği için bir şans olduğunu dile getirdi.

ISPARTASPOR UMUDU VALİ GÜNAYDIN’A BAĞLADI
Programa canlı bağlanan bir gazeteci Vali Günaydın ile arasında yarım saat gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin detaylarını aktardı. Gazeteci: “Yeni valimiz Şehmus Günaydın ile yarım saatten fazla telefonda görüştüm. Yeni valimiz 3 sezon önceye kadar adı bile kalmamış Kastamonuspor’u önce amatör lige ardından ise 3. Lig’de nasıl şampiyon yaptığını anlattı. Sayın Valimizin anlattıkları gerçekten bende büyük heyecan uyandırdı. Sporla içli dışlı olan bir devlet adamının ilimize atanması büyük bir şanstır. Yeni valimiz Kastamonuspor 1966’yı nasıl küllerinden doğurduysa Ispartaspor’u da aynı heyecanla küllerinden doğurarak hak ettiğimiz profesyonel liglerde en iyi şekilde temsil edilmesini sağlayacaktır. Türkiye’de profesyonel liglerde takımı olmayan 4 ilden bir tanesiyiz. Bu bizim bir ayıbımızdır. Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’ın öncülüğünde kurulacak yeni yönetimle Kastamonuspor’un şehrine yaşattığı şampiyonluk duygusunu biz de Ispartalılara yaşatacağız. Bunun için sayın valimizin ilimize gelerek göreve başlamasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Isparta’da bir profesyonel futbol takımının olmaması nedeniyle yapılan tartışmalara Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın son noktayı koydu. Ispartaspor’a karşı olmadığını belirten Başkan Günaydın, “Ispartaspor emin ellere teslim edilirse Isparta Belediyesi olarak sonuna kadar destekçisi olurum” dedi.

KAZIM BOLAT