İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

Hanönü ilçesinde, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamına tepki gösterildi.

  • 554
İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜGVA Hanönü Şubesi tarafından Merkez Cami önünde basın açıklaması yapıldı.

Şube başkanı Muhammet Emin Arslan, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

Dünyanın dört bir yanında Müslümanların zulme uğradığını vurgulayan Arslan, "Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa'nın merkezinde Bosna'da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken, Suriye'de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan'da naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır." dedi.

Kutsal değerlere saldırıldığını kaydeden Arslan, "Siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. Bugün ise İsrail'in Kudüs tasallutunu meşrulaştıran bir adım olarak ABD'nin büyükelçiliğini taşıması, bardağı taşıran son damla olmuştur." diye konuştu.