İşte CHP'nin ilçe belediye başkan adayları!

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 5 ilçe belediye başkan adayının açıklandığını söyledi.

  • 739
İşte CHP'nin ilçe belediye başkan adayları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Hikmet Erbilgin; “Toplanan parti meclisimiz öncesinde partimiz il ve ilçe örgütlerimizin öneri ve görüşlerini de alarak Türkiye’de toplam 105, ilimizde ise 5 belediye başkan adayını açıklamıştır. Ülkemize, Kastamonumuza, ilçelerimize ve partimize hayırlı olsun. Adaylarımıza başarılar  diliyorum” dedi.

Erbilgin; “Bu kapsamda ulusal basından da duyurulan adaylarımız ilçe harf sırasına göre şöyledir;

ABANA – ERFAİN TEKİN – 1962 doğumlu, Makine Mühendisi


ARAÇ – SATILMIŞ SARIKAYA – 1959 doğumlu, İnşaat Mühendisi


DADAY -  HASAN FEHMİ TAŞ (Mevcut başkanımız) 1957 doğumlu, emekli öğretmen


HANÖNÜ – YILMAZ KARAKOÇ – 1960 doğumlu, Üniversite mezunu


KÜRE – EMRULLAH SEZER – 1967 doğumlu, Üniversite ön lisans mezunu

95. YILINDA CUMHURİYETİMİZE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ
‘29 Ekim’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen, 20. Yüzyılın en büyük ve en onurlu mücadelesi olan İstiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını takip eden süreçte modern Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür. Cumhuriyet, modernleşme devriminin özgürlükçü demokrasiye giden yoldaki en büyük adımıdır.

Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milletimizin Cumhuriyete, onun üzerinde yükseldiği temel değerlere, bu bağlamda özgürlükçü demokrasiye olan bağlılığın ve tutkusunun en güçlü şekilde ifade edildiği bayramdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasinin bütün kurumlarını ve kuvvetler ayrılığını baskı altına almış bir iktidara karşı; Parlamenter demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu mücadelenin başarıya ulaşacağına ilişkin inancımız tamdır. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 95. Yılında Kışla Parkı’ndan 29 Ekim Pazartesi günü saat 17:00’de başlatacağımız saygı yürüyüşüne tüm halkımız davetlidir. Yürüyüşümüz boyunca sadece ayyıldızlı bayrağımız ve Mustafa Kemal olacaktır.”

EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar)
“9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan yurttaşlar, kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl sigortalılık süresi ve gerekli prim gün sayısını doldurarak emekli olabilme hakkına sahipti. Ancak 1999 yılında yapılan değişiklikle emeklilikte yaş şartı getirildi ve bu koşul geçmişe de yürütüldü. Böylece yaklaşık 6 milyonluk bir nüfusun emeklilik koşulları, çalışmaya devam ettikleri sırada değiştirildi, emeklilik koşulları ağırlaştırıldı. Sigortalılık süresini ve primini doldurduğu halde henüz emeklilik yaşı gelmediği için emekli olamayan yurttaşlar, kendilerini ‘emeklilikte yaşa takılanlar’ olarak adlandırarak yıllardır ellerinden alınan haklarının iadesi için çaba gösteriyor, mücadele ediyorlar. Bu nedenle dün meclise verilen Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili araştırma önergesi muhalefet partilerinin oyları ile kabul edilmişti. Ancak aradan geçen 2 saat sonra MHP fikir değiştirerek komisyon kurulma önerisi AKP+MHP oyları ile reddedildi. Artık mesele emeklilikte MHP’ye takılanlar olarak yeni bir sürece evrildi. Süreç sonunda da TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerde partisini Grup Başkanvekili olarak temsil eden Usta, görüşmeler devam ederken, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından görevinden alındı.

DİYANET SEN GENEL BAŞKAN VEKİLİ OSMAN AYDIN ORTAK DEĞERLERİMİZE SALDIRMAKTADIR
Diyanet Sen İl Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Bu kongrede davetli olan Diyanet Sen Genel Başkan Vekili Osman Aydın, Şerife Bacı Öğretmen Evi’nde yaptığı konuşmasında Kastamonu’nun ortak değerlerine, ortak hafızasına protokol önünde saldırmıştır. Bu şahıs sendika sayfasında ‘söz insanın aynasıdır’ diye kaleme aldığı makalede şöyle demiş. ‘Barışın, huzurun, sükunun, başın selamete ermesinin insanın ağzından çıkan sözlerle bire bir alakası vardır. Hal böyle olunca sözlere, söylemlere dikkat edilmesi gerekir.’ Bunu demiş ama hiç dikkat etmemiş. Hepimizin vergilerinden aldığı maaş ile Kastamonu’nun değeri Şeyh Şaban-ı Veli’yi yine edebiyat dünyasının değeri Rıfat Ilgaz ile karşı karşıya getirerek toplumsal değerlerimizi dinamitlemek istemiştir. Bu kafa toplumu ayrıştıran ve bölen kafadır. Bu kafa Şeyh Şaban-ı Veli’de somutlaşan hoşgörüye sığmamaktadır. Bu kafa Şeyh Şaban-ı Veli anlayışına hakarettir. Niyet bu kafa IŞİDci kafadır. Bu anlayış Rıfat Ilgaz’lardan bir şey eksiltmek onlar aydınlanmacı, toplumcu adamlardır. Keşke bir din görevlisi yalandan uzak dursaydı. Bilmiyor ise araştırıp sorsaydı. Öncelikle Rıfat Ilgaz köy enstitüleri mezunu değildir. Ancak köy enstitülerini savunmuş köy çocuklarının eğitimine sahip çıkmıştır. Rahmetli Kemal Sunal’ın canlandırdığı İnek Şaban tiplemesi halkın geniş kesimlerince sevilmiştir. Hababam Sınıfı’nda ki tiplemelerin tamamı 1926-1930 yılları arasında Kastamonu Muaalim Mektebi’ndeki öğrenci ve öğretmenlerdir. Edebiyatımızın değeri Rıfat Ilgaz kişiler tanınmasın diye isimleri değiştirmiştir. Okul Müdürü Rahmetli Nihat Dicle’ye Kel Mahmut demiş, Ezberi çok yapan İnek Ahmet lakablı okul öğrencisine de İnek Şaban demiştir. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığının kendisine verdiği kürsüyü Osman Aydın toplumu kucaklama amaçlı değil bölme gayesi ile kullanmıştır.”