İstiklal Yolu'nun 100. yılı anısına bastırılan özel pul kullanılacak

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden göndereceği postalarında 'İstiklal Yolu'nun 100. Yılı' anısına bastırdığı özel pulu kullanacak.

  • 2697
İstiklal Yolu'nun 100. yılı anısına bastırılan özel pul kullanılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) göndereceği postalarında “İstiklal Yolu’nun 100. Yılı” anısına bastırdığı özel pulu kullanacak.

TBMM’nin PTT ile yaptığı kampanya kapsamında bastırılan pul; Şehit Şerife Bacı, İnebolu’dan Ankara’ya İsfendiyar ve Ilgaz dağları aşılarak kat edilen İstiklâl Yolu, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız, Kale ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk temalarını tek bir bütünde buluşturmasıyla Kastamonu’yu simgeleyecek.

Milletvekili Baltacı’nın Kastamonu’daki seçmenlerin yanı sıra Türkiye’nin değişik illerindeki partililere göndereceği tüm postaları süsleyecek ve ilimizin Milli Mücadele’deki rolü ve önemini hatırlatacak olan “İstiklal Yolu’nun 100.Yılı” pulu, Kastamonu’da Özeller MTM’nin grafik servisi tarafından tasarlandı.

TBMM’nin PTT ile birlikte düzenlediği bu kampanyaya dâhil olarak Kastamonu’nun Milli Mücadele’ye sağladığı katkıyı bir kez daha ön plana taşımak ve anılaştırmak istediğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı; “Kastamonu, bir asır önce, safını, kurtuluş için ölümü göze alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten yana belirlemiştir. Kastamonu olmasaydı ne Milli Mücadele olurdu, ne de bugün Türkiye Cumhuriyeti olurdu. Bundan 100 yıl önce Milli Mücadele’ye nefes olan Kastamonu’nun bu ortak değer etrafında kenetlenmesi, ikinci yüz yılımızda bu büyük gurur ve kahramanlığı özenle yeni nesillere taşıyıp her fırsatta dile getirmesi, her süreçte gündemde tutması biz Kastamonuluların boynunun borcudur” diye konuştu.