İşverenlere, KASKİM'in Faaliyetleri Anlatıldı

Kastamonu Belediyesi tarafından yürütülen Kastamonu Kariyer İstihdam Merkezinin (KASKİM) çalışmaları, işverenlere anlatıldı.

  • 395
İşverenlere, KASKİM'in Faaliyetleri Anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, belediyeciliğin beşikten mezara kadar süren bir süreç olduğunu belirterek, “Ben, belediyeciliği böyle tanımlıyorum. Mahallelerde yaşayan bütün insanların, beşeri ilişkilerini düzenleyen bir kurumdur. Ağlayanıyla ağlayacaksın gülenle güleceksin, yani her türlü sosyal faaliyetler dahil her konuda insanlara yardımcı olacaksın” dedi.

Vatandaşların beklentilerinin büyük olmadığını ifade eden Tahsin Babaş, “Onlar senden çok bir şey istemezler. Bir selam vermen bile yerine göre belediyeden beklentilerini karşılamak adına yeterli gelir. Bununla bile mutlu olurlar. Uzun süredir istihdam meselesi, ciddi bir sorun haline geldi. Bunu en şiddetli şekilde yaşıyoruz” diye konuştu.

Kendisinin, başkan yardımcılarının ve belediye personelinin sürekli istihdam konusuyla karşı karşıya kaldıklarını ve bu konuda sürekli çalışmalar yaptıklarını aktaran Tahsin Babaş, “Bende bunun için ne yapmak gerektiğini düşündüm. Özellikle biz İstanbul Üsküdar’da Kariyer ve İstihdam Merkezi adı altında kurulan birimi inceledik.

Elemanlarımızı gönderdik ve alt yapı çalışmasına başladık. Oradaki programları aldık getirdik. Burada KASKİM adı altında istihdam merkezini kurduk. Bu yıl 4 bin civarında bir müracaat oldu. Bizde yaklaşık 2 bin kişiye yönelik talebi karşıladık. İŞKUR bize bu konuda çok destek oldu. İş Kurla beraber yaptık ve yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Kastamonu Belediyesi’nin, İŞKUR İl Müdürlüğüyle koordinasyonlu bir şekilde çalıştığını anlatan Tahsin Babaş, “İş yüküyle ilgili kurslar açıyoruz. İstihdam garantisi veriyoruz. Bu gibi faaliyetler önümüzdeki günlerde de devam edecek. Vatandaşlar geliyor ‘ben iş istiyorum’ diyor. Yetişmiş iş gücüne ciddi manada ihtiyacımız var. Şoför bulmak bile çok zor. Büroda çalışacak elemanların bile belli bir yeteneğe, belli bir liyakat sahip olmaları lazım. Önümüzdeki günlerde operatörlük kursuna da devam edeceğiz. İstihdam konusunda vermiş olduğunuz destekten ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Buraya geldiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. İŞKUR İl Müdürümüze de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İşverenlerin sıkıntısız bir şekilde elemanlarını çalıştırdığına işaret eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “İşvereniyle işçisiyle güzel bir şekilde çalışmayı temenni ediyorum. Belediye olarak işverenlerin ve işçilerin her zaman yanındayız. Elimizden geldiği kadar yardımcısıyız. Bu işte emeği geçen herekse teşekkür ediyorum”
Konuşmanın ardından Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Baysan, slayt üzerinden KASKİM’in yürüttüğü faaliyetlerini ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. İnternet sitesi üzerinden KASKİM uzantılı bir internet adresi kurduklarını anlatan Ahmet Baysan, “İş arayanlar ve işverenler buradan özgeçmişlerini koyabiliyorlar ve istihdam sağlanıyor. İstihdam konusunda büyük bir başvuru var. Burada en önemli konu doğru işe doğru insan yönlendirmek. Her işi yaparız diyorlar. Her iş yapamazsınız. Her işi yaparım diyen hiçbir iş yapamaz” dedi.

Kastamonu Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için hazırladığı Sosyal Market projesine de değinen Ahmet Baysan, bunun alt yapı çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, ihtiyaç sahiplerini buralardan ihtiyacı olan ürünleri alabileceğini, ihtiyaç sahibi ailelere kart vereceklerini ve bu kart ile birlikte alışveriş yapacaklarını kaydetti.
Sunumun ardından bazı işadamlarına, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KASKİM aracılığıyla yaptıkları istihdam nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)