İTÜ'den Sayan'a fahri doktora diploması

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından Erol Sayan'a 'fahri doktora diploması' takdim edilecek.

  • 1234
İTÜ'den Sayan'a fahri doktora diploması

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından Kastamonu’nun yetiştirdiği en önemli müzik adamı, Türk müziğinin en büyük bestekarlarından Erol Sayan’a 'fahri doktora diploması' takdim edilecek.

Yarın İTÜ Mustafa Kemal Amfisi Maçka Yerleşkesi’nde düzenlenecek törenle ilgili İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu imzalı davetiyede şu ifadelere yer verildi;

"Üniversitemiz Senatosu tarafından; Türk musikisinde, sanat ve kültürümüzün bugünlere gelmesinde katkıları, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması adına sayısız talebe yetiştirmesi, musikimizdeki meseleleri kitap ve makaleleriyle ilmi sahaya taşıması, çeşitli formlarda yüzlerce beste/güfte kaleme alarak üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na olduğu kadar ülkemizin sanat ve kültürüne de verdiği büyük katkılar nedeniyle sayın Erol Sayan’a fahri doktora diplomasını sunmak üzere düzenlenen töreni onurlandırmanızı rica ederiz."

Yarın saat 17.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak olan tören, Erol Sayan besteleri dinletisi ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun konuşması ile devam edecek.

Program fahri doktora diplomasının sunulmasının ardından Erol Sayan’ın teşekkür konuşmasıyla sona erecek.