İYC Kastamonu Şubesi Genel Kurula Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılarak bir konuşma yaptığı İlim Yayma Cemiyeti'nin 65. Kuruluş Yıldönümüne denk gelen 61. Olağan Genel Kurulu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşti.

  • 1003
İYC Kastamonu Şubesi Genel Kurula Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Kurula Kastamonu delegeleri  Av. Halil Uluay, Hüseyin Akpınar, İbrahim Hacak, Fatih Köse, Necati Atak, Hasan Yetişken ve beraberinde İlim Yayma Cemiyetine gönül veren kalabalık bir heyet katıldı.

İYC Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse Genel Kurulda yeniden İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı seçilen Yusuf Tülün’e İstiklal Marşı’nın Kastamonu Açıksöz Gazetesinde basılan nüshasını tablo halinde hediye olarak takdim etti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcıların huzurunda Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, Milli Mücadele yıllarında Kastamonu Nasrullah Camii'nde halkı Kurtuluş için mücadeleye davet etmek üzere vaaz verdiğini, bu vaazın Kastamonu Açıksöz Gazetesi matbaasında basılan Sebilürreşad Dergisi ile cephelerde savaşan bütün mücahitlere dağıtıldığını ve zafere ulaşan yolda mücahitlere moral, motivasyon kaynağı olduğunu hatırlatarak, Kastamonuluların fedakârlıklarından etkilenen Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı'nı Ankara dışında ilk defa Kastamonu Açıksöz Gazetesinde basılmasına vesile olarak Kastamonu'ya olan Ahde vefa borcunu ödediğini belirtti. Dün Milli Mücadele Zaferine en büyük fedakarlıkları yaparak katkı veren Kastamonuluların bu gün de Büyük Türkiye Cumhuriyeti hedefine kavuşmak amacı ile Milli Manevi değerlere sahip bir gençlik yetiştirmek için üzerine düşeni yapacağını söyleyerek Genel Başkana başarılar diledi.