İYC, Spor Kulübü kurdu

Kastamonu'da 43 yıldır faaliyette bulunan ve ilimizde üniversite eğitimi için bulunan üniversite öğrencilerine yurt hizmeti veren İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi, Genç Yürekler Gençlik ve Spor Kulübü'nü kurdu.

  • 1184
İYC, Spor Kulübü kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GENÇLER DERSHANELER YERİNE SPORA GİDECEK
İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse yaptığı açıklamada; “Günümüz çocuklarının ve gençlerinin cep telefonları, televizyonlar ve bilgisayarlar tarafından esir alındığını, bu sebeple genel olarak toplumdan kopuk, sosyalleşmeden uzak, toplum içerisinde gösterilmesi gereken davranış biçimlerinden habersiz, yardımlaşmadan uzak, duyarsız bir nesil yetiştiğini üzülerek görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Hükümetimizin de çocuklarımızın dershanelerde, etüt merkezlerinde bir yarış atı gibi sınav odaklı büyümelerine karşı olduğunu, TEOG sınavlarında lisanslı sporcuya, enstrüman çalan gence ilave puanlar verileceği yönünde çalışmaları olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızı aileleri ve arkadaşları ile sporla yeniden kaynaştırmayı hedefliyoruz. Bu sebeple bir Spor Kulübü kurduk ve 12 ay boyunca hem velilere hem de çocuklara birlikte oyunlar oynama, spor yapma imkânını vermek istiyoruz.” dedi. Genç Yürekler Gençlik ve Spor Kulübünün Başkanlığına getirilen İYC Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Tavil’e teşekkür eden Köse, kendisine çalışmalarında başarılar diledi.

KASTAMONU’YU ULUSAL ve ULUSLARARASI ARENA’ DA TEMSİL EDECEĞİZ
Genç Yürekler Gençlik ve Spor Kulübü başkanlığı görevine getirilen İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Tavil; “Genç Yürekler Gençlik ve Spor Kulübü olarak sporcunun zeki, çevik ve ahlâklı olması düsturundan yola çıkarak Ortaokullarda 109 lisanslı sporcuya ulaştık. Şimdilik Yağlı Güreş, Minder Güreşi, Badminton ve Halkoyunları Branşlarında hizmet veriyoruz. Bu yaz arzu eden bütün gençlere birçok branşta spor hizmeti vereceğiz. İlim Yayma Cemiyetimiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimizin destekleri ile yazın açacağımız branşlarda, ulaştığımız gençlerle İlimizi ve Ülkemizi Uluslararası turnuvalarda en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.