İYC'den Kariyer Planlama ve Geliştirme Programı

İlim Yayma Cemiyeti'nden yurdunda kalan öğrencilere özel kariyer planlama ve geliştirme programı düzenlenecek.

  • 1714
İYC'den Kariyer Planlama ve Geliştirme Programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi ile Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD)  tarafından organize edilen Kariyer Planlama ve Geliştirme Programı bu yıl Kastamonu’da uygulanmaya başlayacak.

Program hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse; “İlim Yayma Cemiyetimizin çok değerli ve çalışkan bir Eğitim Komisyonu var.  Yönetim Kurulu üyemiz Ertuğrul Kaba’nın başkanlığında, Kastamonu Üniversitemizin çok değerli akademisyenlerinden Prof. Dr. Şahmurat Arık, Prof. Dr. Zekeriya Yerlikaya ve Yrd. Doç. Dr. Şemseddin Kırış’tan oluşmakta ve çok başarılı çalışmaları hayata geçirmekteler. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi Eğitim Komisyonu üyemiz Prof. Dr. Zekeriya Yerlikaya’nın danışmanlığında ve Doç. Dr. Abdullah Aydın’ın uygulayıcılığında hayata geçecek olan Kariyer Planlama ve Geliştirme Programı" dedi.

HEDEFİMİZ KASTAMONU’DA BİR KARİYER MERKEZİ AÇMAK

Üniversite öğrencilerinin üniversite eğitimi alırken bir yandan da hayata hazırlanmalarını planlayan proje çerçevesinde kariyer eğitimi 4 yıla yayılarak verilecek. Gençler üniversiteden mezun olurken aynı zamanda ikinci bir diplomaya sahip olacaklar. Programa her yıl birinci sınıflardan 20 öğrenci dâhil edilerek yıldan yıla genişleyecek.

Genel ve Sektörel Seminerler, Kitap Tahlilleri, Geziler, Sinema, Danışmanlık ve Mentörlük faaliyetlerinin yer aldığı programla gelecek yıllardaki amacımız Kastamonu’da bir Kariyer Merkezi açmak.

Kariyer Planlama ve Geliştirme Tanıtım Programı, İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi Eğitim Komisyonu ve hedef kitlede yer alan öğrencilerin katılımıyla İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdunda yapıldı.