'İYİ Parti Kastamonu'da seçimlere kendi ismiyle girecektir'

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Osman Faruk Ataşalar, 'İYİ Parti Kastamonu'da seçimlere kendi anlı şanlı logosuyla ve kendi ismiyle girecektir.' dedi.

  • 2981
'İYİ Parti Kastamonu'da seçimlere kendi ismiyle girecektir'

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar, Kastamonu'daki bir yerel gazetenin bugünkü baskısında yer alan "Millet İttifakı’nda yaşananlar baş döndüren cinsten" başlıklı haberine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Millet İttifakı, kendini ispatlamış bir ittifaktır"

Millet İttifakı'nın 2019 yerel seçimlerinde kendisini ispatlamış olduğunu belirten İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar, "Millet İttifakı Türkiye’de tek adam rejimine karşı kurulmuş, parlamenter demokrasiyi savunan, ülkemiz için refah ve özgürlük vaat eden, İYİ Parti’nin kurucu ortağı olduğu bir ittifaktır. Bu ittifaka bugüne kadar hiç kimse zarar verememiş, ittifakımız 2019 yerel seçimlerinde kendisini tam anlamıyla ispatlamış ve yeni bir başlangıca dair umutları yeşertmiştir." dedi.

Ataşalar, "Geldiğimiz noktada Millet İttifakı yeni partilerin katılımı ile genişlemiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Önerisi ve Ortak Politikalar Mutabakat Metni başta olmak üzere birçok konuda ortak akıl ve istişare ile ülke yönetimine talip olmuştur." diye konuştu.

"Seçim listelerine yönelik Kastamonu'da bilgi kirliliği var"

İYİ Parti'nin Kastamonu’da seçimlere kendi anlı şanlı logosuyla ve kendi ismiyle gireceğini söyleyen İl Başkanı Ataşalar, "14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde bazı bölgelerde Millet İttifakı paydaşlarının ortak seçim listeleri üzerinde çalıştığı bilinmektedir. Kastamonu’da bununla ilgili bilgi kirliliği olduğunu üzülerek gözlemliyorum. Öncelikle bilinmesini isterim ki İYİ Parti Kastamonu’da seçimlere kendi anlı şanlı logosuyla ve kendi ismiyle girecektir. Bu konu tartışmaya kapalı olup, genel merkezimizle konu ile ilgili gerekli görüşmeler yapılmıştır. Kastamonu’da sanki ittifak listesi oluşacak ve bu listede yer alacak adayların sıralaması tartışılıyor gibi biz izlenim yaratılmış olmasını ve kamuoyunun yanıltılmasını doğru bulmuyoruz. Kastamonu’da İYİ Parti adına bir numaralı söz söyleme hakkına sahip isim İl Başkanı olarak Faruk Ataşalar'dır. dedi.

"'Partide ağırlığı bulunduğu bilinen bazı isimler' ifadesini yadırgadım"

İl Başkanı Faruk Ataşalar şöyle devam etti: "Konu ile ilgili haber yapmadan benden bilgi alınmış olsaydı arkadaşlarımıza gerekli bilgilendirmeyi gayet doğru bir şekilde yapardım. Kimsenin başının dönmesine gerek yoktur. Konunun muhatabı olarak ben Faruk Ataşalar, buradayım. Telefonum ve İl Başkanlığı binamız bilgi edinmek, kulis bilgilerini doğrulatmak isteyen tüm basın mensuplarımıza açıktır.

Yine haber metninde geçen 'partide ağırlığı bulunduğu bilinen bazı isimler' ifadesini de yadırgadığımı özellikle belirtmek isterim. Bu henüz 2,5 ay önce gerçekleşen İl Kongremizde delegelerimizin kullandığı geçerli oyların yüzde 89’unu alarak göreve gelmiş bir İl Başkanı olarak beni son derece üzmüştür. Bunu partimizin içine nifak sokmak olarak anladığımızın da bilinmesini isterim. Kimdir bu isimler, görevleri nedir, hangi amaca hizmet etmektedirler? Çıksınlar açıklasınlar. Millet İttifakında herhangi bir partiyle istişare etmek, partimiz kurullarında yetkisi bulunmayan, görevi olmayan kişilerin haddine midir? Konuşulacak bir konu, istişare edilecek bir durum varsa bu İYİ Parti Kastamonu İl Teşkilatı’nın yetkili organlarına düşer. Partimizde yeri olmayan, teşkilatımızın başarısını hazmedemeyen şer odaklarına pabuç bırakacak değiliz.

İnşallah 15 Mayıs’ta Kastamonu yeni bir sabaha uyanacak. Bundan en ufak şüphemiz yoktur. Biz üzerimize düşen vazifelerimizi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in takdirleriyle gerçekleştirmeye devam edeceğiz."