İYİ Parti'den KGC'yi ziyaret

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Özcan Büyükşen, beraberinde il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) hizmet binasını ziyaret etti.

  • 925
İYİ Parti'den KGC'yi ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KGC Başkanı Erkan Yılmaz, ziyarette KGC ve basın tarihi hakkında İYİ Parti heyetini bilgilendirdi.

Yerel basının sorunlarından da söz eden Erkan Yılmaz, özellikle kağıt fiyatları, her geçen gün azalan ihale ilanları ve diğer temel girdideki artışların gazeteleri zor durumda bıraktığını ifade etti. Gazetelerde yayımlanmadan tahtaya asılarak geçiştirilen orman satış ilanları ve YAYSAT konusuna da değinen Başkan Yılmaz, yerel basının ayakta kalabilmesi için acil önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

İYİ Parti İl Başkanı Özcan Büyükşen de KGC üyesi tüm çalışanlara işlerinde kolaylık diledi. Yerel basının içinden geçtiği zor dönemi yakından takip ettiklerini ve sorunları bildiklerini kaydeden Büyükşen, KGC vasıtasıyla alacakları dosyayı Ankara'ya taşıyacaklarını söyledi. Büyükşen: "Gazeteciliğin, toplumun sorunlarının açıkça ve objekit bir bakış açısıyla yapılabildiği aydınlık bir Türkiye hayalimiz var. Tüm gazeteci arkadaşlarımın da bu hayallerimize çalışmalarıyla katkı verebilecek kadar özgür bir alanda görev yapabilmeleri en büyük arzumuzdur" dedi.

Ziyaret, günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.

İYİ Parti heyeti, günün devamında şehir merkezinde yayınlarını sürdüren yerel gazeteleri ziyaret etti.

(Haber Merkezi)