Jandarma Trafik Timinden hayat kurtaran emniyet kemeri uyarısı

Kastamonu'da Jandarma Trafik timi tarafından Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında emniyet kemeri ikaz tabelaları dikildi.

  • 1205
Jandarma Trafik Timinden hayat kurtaran emniyet kemeri uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Cide ilçesinde Jandarma Trafik Timi, emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için bağlantı yolları üzerinde “Bu ilçede herkes emniyet kemeri kuşanıyor” yazılı tabelalar dikti. Cide’nin Kurucaşile, Doğanyurt ve Kastamonu yolları üzerinde çift yönlü olarak konuşlandırılan tabelalarla emniyet kemerinin trafikteki önemi vurgulanmak istendi. Cide Jandarma Trafik Timi tarafından bağlantı yolları üzerine dikilen “Bu ilçede herkes emniyet kemeri kuşanıyor” yazılı tabelalar sürücülerin dikkatini çekti.

Ayrıca Cide Jandarma Trafik Timi ekipleri, yapılan trafik uygulamalarında özellikle emniyet kemeri takılması konusunda uyarılarda bulunarak, bu konu hakkında sürücülere bilgilendirme broşürleri de dağıttı. Cide Jandarma Trafik Timi ekipleri tarafından Cide’de vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve meydana gelebilecek kazalara karşı alınacak önlemler kapsamında, sürücü ve şoförlerin özellikle kullandıkları araçlarda bulunan yolcularında emniyet kemerlerini kullanmaları ve bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlamak için araçlar durduruldu. Durdurulan araçlarda emniyet kemeri takılmayanlar uyarılarak emniyet kemerleri takılması sağlandı. Ardından ekipler, sürücüleri emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirerek, emniyet kemeri kullanımı ile ilgili broşür verdi.

Jandarma ekiplerinin emniyet kemeri konusundaki uyarılarını yerinde bulduklarını söyleyen sürücüler ise, can güvenlikleri için emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini ve bu konuda kendilerine hem tabela asarak hem de broşür dağıtarak konunun önemine binaen bilgilendirmede bulunan jandarma ekiplerine teşekkür ettiler.