Japonlardan Çatalzeytin'e 90 bin dolarlık proje

Tek derdinin Çatalzeytin olduğunu belirten Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, 'Şehrin gürültüsünden arınmak, kendini dinlemek isteyenlerin adresi Çatalzeytin. Yazı ayrı güzel, kışı ayrı güzel ilçemiz umut ediyorum ki ileri ki yıllarda Kastamonu'nun parlayan yıldızı olacak' dedi.

  • 3620
Japonlardan Çatalzeytin'e 90 bin dolarlık proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

“DOĞAL GÜZELLİKLERLE MÜTEVAZİ İNSANLAR BİR ARADA”
Farklı tür ağaçların içinden yürüyerek denize girilen ender yerlerden birisi olan Çatalzeytin’in doğal güzelliklerini anlatan Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, Çatalzeytin Belediye Başkanı olduğu için kendisini ayrıcalıklı hissettiğini söyledi. Çatalzeytin’in doğal güzellikleriyle, mütevazi insanların bir araya geldiğini ve ilçenin güzelliğine güzellik kattığını ifade eden Başkan Demir, “Şehrin gürültüsünden arınmak, kendini dinlemek isteyenlerin adresi Çatalzeytin. Yazı ayrı güzel, kışı ayrı güzel ilçemiz umut ediyorum ki ileriki yıllarda Kastamonu’nun parlayan yıldızı olacak” dedi.

“GİNOLU KALESİ, MEŞHUR BİR KALE”
İlçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısında yer alan Venedik ve Ceneviz kolonizasyonu sırasında önem kazandığı anlaşılan Ginolu Kalesi’nden de bahseden Başkan Demir, “Kalenin iki yanında Ginolu ve Karadeniz adıyla 2 küçük liman mevcut. Ginolu Kalesi, meşhur bir kale. Kale de çalışmalarımız sürüyor. İnsanlarımız Çatalzeytin’e geldiği zaman kaleyi ziyaret ediyor. Ancak kalenin çok tehlikeli yerleri var. Bu tehlikeli bölgelerde çalışma yapıp halkın daha rahat gezebileceği bir kale haline getirmek istiyoruz. Konuyla ilgili bakanlıktan bir heyet geldi ve kaleyi inceledi. İnşallah olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum. Yine Ginolu bölgesinde kamp alanı yapmayı düşünüyorum. Alt yapısı da hazır” diye konuştu.

“MUAZZAM MANZARADA KENDİNİZİ MASALIN İÇİNDE HİSSEDİYORSUNUZ”
“Yeşilin onlarca tonunun hakim olduğu birbirinden farklı ağaç türleriyle görenleri büyülen Çatalzeytin, aynı zamanda sahil bölgesinin de en gözde yerlerinden birisi” diyen Başkan Demir, “Ginolu Kalesi’nden görülen muazzam manzarada kendinizi masalın içinde hissediyorsunuz. Ginolu Sosyal Tesisinin etrafını güzelleştiriyoruz. Tam bitmese de yaklaşık yüzde 60’ı bitti. Önümüzdeki sene tamamen bambaşka bir ortam olacak. Kastamonululara güzel hizmet vereceğiz.

“LİMAN BİZLERİ ÇOK ÜZÜYOR”
Belediye olarak sıkıntılarımızdan bir tanesi balıkçı barınağının iç kısmı. Liman bizleri çok üzüyor. Limanı, Su Ürünleri Kooperatifine veriyorlar. Oysa ki belediye mücavir alanında olan bir bölge. Birisi geldiği zaman ‘belediye çalışmıyor mu?’ diyorlar. Buranın yönetimi başkasına verilmiş. Balıkçı barınağında çok büyük hayallerim vardı. Bazı mevzuatlar önümüzde engel. Mevzuatı aşabilsek yada yasa değişikliği olsa bu liman Çatalzeytin için büyük bir hazine. Şuan harap bir halde olan bölgeye bir şey yapamıyoruz, elimizden bir şey gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“TEK DERDİM ÇATALZEYTİN”
Tek derdinin Çatalzeytin olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Demir, konuşmasını şöyle tamamladı: “İlçemiz adına görev aldığım günden beri Çatalzeytin için koşturuyorum. Tek derdim Çatalzeytin. Sabahtan akşama kadar Çatalzeytin için neler yapabileceğimi düşünüyorum. Halkımızla her zaman selamlaşıyorum. Büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Belediyeciliği yaparken temeline insanı aldım. Önemli olan insanları mutlu etmek. İlçedeki eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.

JAPONLARDAN ÇATALZEYTİN’E 90 BİN DOLARLIK PROJE
Çatalzeytin’de birinci önceliğimiz Rehabilitasyon Eğitim Merkezi’dir. Bu merkeze 90 bin Dolarlık hibe desteğini Japonlar verdi. Proje, Halk Eğitim ve Çatalzeytin Belediyesi destekli olacak. 100 yataklı kapasiteli bir yer olacak. Ağustos sonunda binayı teslim edeceğiz. Kastamonu bölgesinde örneği olmayan Rehabilitasyon Eğitim Merkezi’mizle hizmet edeceğiz. Çatalzeytin’i iyi bir yere taşımak için bu ve bunun gibi projeler için büyük yatırımcılar gerekir. Çatalzeytin’i tam olarak şahlandırdığımız zaman sahilde turizmi de canlandırırız.”