Kaçak Maden Ocağında Facia: 2 Ölü

Zonguldak'ta kaçak bir maden ocağında karbondioksit gazından etkilenen 2 maden işçisi hayatını kaybetti.

  • 363
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kaçak Maden Ocağında Facia: 2 Ölü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kırat mevkiindeki kaçak bir maden ocağında 2 işçinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine polis ve 112 sağlık ekipleri bölgeye hareket etti. Bölgeye TTK tahlisiye ekipleri de sevk edildi. Kaçak ocakta vinç operatörü olarak çalışan F.A.’nın işçilerden haber alamaması üzerine ortaya çıkan olayda tahlisiye ekipleri ocağa inerek işçilere ulaşmaya çalıştı. Ocağa inen TTK ekipleri, Erol Gün (38) ve Ahmet Şen’in (34) karbondioksit gazından etkilenerek hayatlarını kaybettiklerini belirledi. Vagonların taşındığı raylı sisteme sabitlenen sedye maden ocağına indirildi. Ocaktaki rampanın dik olması sebebiyle yetkililer zor anlar yaşadı.

Öte yandan ocağın havalandırılması için kullanılan sistemin eksik olduğu belirlendi. İçerideki havayı dışarıya vermek için kullanılan sistemin kirli havayı tekrar içeriye verdiği tespit edildi. Maden ocağının girişine getirilen borularla havalandırma düzeneği yeniden kuruldu. Ocağın havalandırılmasının ardından ekipler ocağa inerek işçilerin cenazelerini yeryüzüne çıkarttı.


PARA KAZANIP AİLESİNE BAKIYORMUŞ
İşçilerden Erol Gün’ün bekar olduğu, kazandığı parayla ailesine destek olduğu öğrenildi. Ahmet Şen’in ise evli ve iki çocuğu olduğu öğrenildi. İşçilerin cenazelerinin çıkartılması sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazeler Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kaçak ocağın sahibi olduğu öne sürülen R.K. hakkında işlem başlatıldı.

MURAT KÜÇÜK-ONUR ALTINDAĞ (İHA)