Kadir Gecesi mesajları

Kadir Gecesi nedeni ile yayımlanan mesajlar.

  • 697
Kadir Gecesi mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ YAŞAR KARADENİZ'İN MESAJI

Birlik, beraberlik, dostluk ve dayanışma gibi manevi duyguların daha yoğun yaşandığı Ramazan ayının son günlerini yaşarken Mübarek Kadir Gecesine ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, aynı zamanda hatalarımız için tövbe kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun daha da artması için yüce Allah'ın bizlere sunduğu eşsiz fırsatlardan  biridir.

Tüm insanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin hepimizi yardımlaşma, paylaşma, bolluk, bereket, kazanç, dua, ziyaret, itibar, inanç, mutluluk ikliminde birleştirmesini ve daha güzel bir geleceğe kapılar açmasını temenni ediyorum.

Mübarek kadir gecesinde olduğu gibi, yaşanılan bu manevi atmosfer;  yarın da aynı duygularla devam etmeli, geçmişte yaptığımız hata, kusurlarımızın bir daha tekrarlanmamasına gayret göstermeli, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevginin, saygının, hoşgörünün, dostluk ve kardeşliğin hâkim kılınmasını sağlayarak, yetimlere, kimsesizlere, fakir ve düşkünlere yardımda bulunulmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabildiğimiz herkese açmalıyız.

Bin aydan daha hayırlı bu gecenin, bütün insanlığın güven, huzur ve sağlık içersinde daha nice Bayramlara erişmesine vesile olması dileklerimle, başta Kastamonulu hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir gecesini tebrik ediyorum.

KASTAMONU MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI

Hayatta dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahî af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan, şükran hislerimizi canlandırarak bizlere yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve “sabır” denilen yüksek ahlaki meziyetimizi geliştiren oruç ibadetiyle geçirdiğimiz rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Yüce Kitabımız ’da “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Dini hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinin değeri, insanlığa rehber, şifa ve ebedî mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur’an’ı Kerim’in o gecede yeryüzü ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızı yoğun olarak yaşadığımız 11 ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlamaya hazırlandığımız bugünlerde Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecanı ve maneviyatını yaşıyoruz.

Bin aydan daha hayırlı olan ve alemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yer yüzüne indirildiği gün olan Kadir Gecemiz, manevi duygularımızı en üst seviyede yaşamak, gönül dünyamızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

Bu mübarek gecenin gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, ülkemize ve aziz milletimize neşe ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum.

Terör örgütlerinin ülkemize ve İslam’a yönelik yaptığı hain saldırıları kınıyor ve lanetliyorum. Kadir Gecemizde birlik ve beraberliğimizin artmasını diliyorum. Toprağı vatan yapan kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

Mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne de birlikte ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, Yüce Rabbimiz tarafından insanlığa sunulan sayısız nimetlerdendir. Böyle müstesna gecelerin kıymetini çok iyi bilmeliyiz ve ellerimizi semaya açmalıyız.

Tüm insanlığın selameti, birlik, beraberlik ve ülke bütünlüğümüz için dualar etmeliyiz. Cenab-ı Allah hepimizin böyle mübarek gecelerde yapacağı duaları kabul ve makbul eylesin.

Artık her türlü hırs, kişisel çekişme ve kavgalarımızdan uzak duralım. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya, acılarına ortak olmaya çalışalım.

Bu vesileyle; tüm Türk-İslam Aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.