Kaftancıoğlu, Kastamonulularla ilgili soruları cevapladı

CHP Kastamonu TV'de İlke Karabacak'ın hazırlayıp sunduğu Ilgaz'ın Ötesi'nden programının bu haftaki konuğu CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu oldu.

  • 884
Kaftancıoğlu, Kastamonulularla ilgili soruları cevapladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu TV’de İlke Karabacak’ın hazırlayıp sunduğu Ilgaz’ın Ötesi’nden programının bu haftaki konuğu CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu oldu.

Yaklaşık 40 dakika süren programda; kadın ve siyaset, siyasette İstanbul’un önemi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları üzerine açıklamalarda bulunan Dr. Canan Kaftancıoğlu, İlke Karabacak’ın İstanbul’daki Kastamonulularla ilgili sorusunu da içtenlikle cevapladı.

"İSTANBUL’DA NÜFUSU YOĞUN OLAN 10 İLİ KAPSAYAN ÇALIŞMAMIZ VAR"

İstanbul’da nüfusu yoğun 10 kenti merkezine alan ve Kastamonu’nun başını çektiği bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmanın pandemi süreci sona erdikten sonra devam edeceğini belirten Dr. Canan Kaftancıoğlu; “23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul’da elde ettiğimiz başarının altında Millet İttifakı bileşenlerinin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm Anadolu örgütlerinin de başarısı vardı. Bu anlamda Kastamonu örgütümüze ve destek veren tüm Kastamonululara teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi İstanbul'da Kastamonulu nüfusu fazla. Dediğiniz gibi bir anlamda İstanbul’da Kastamonu’dan daha çok Kastamonulu var. Partimize Kastamonu nüfusunun yoğunluğu kadar Kastamonulu üye beklediğimizi belirtmek istiyorum. Pandemi süreci bittikten sonra İstanbul’da nüfus yoğunluğu en çok olan 10 ilimizi kapsayan ki Kastamonu en başlarda geliyor bir çalışma olacak. Kastamonulu vatandaşlarımıza çağrımızdır; Partimize gelsinler siyaseti birlikte örgütleyelim, birlikte bu süreci dönüştürelim” diye konuştu.

"BİR DAHAKİ YEREL SEÇİMDE İNŞALLAH KASTAMONULU BELEDİYE BAŞKANI GÖREV YAPMAYA BAŞLAR"

Kastamonuluların İstanbul’da temsil edilmesi konusunu da önemsediklerini belirten Dr. Canan Kaftancıoğlu, 31 Mart 2019 seçimlerinde Bahçelievler’den CHP Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Ali Özkan’ın Kastamonulu olmasına dikkat çekti ve “31 Mart seçimlerinde İstanbul’da Kastamonulu bir belediye başkan adayımız vardı. Kazanması için hem İstanbul’dan hem Kastamonu’dan büyük gayret sarf edildi ama kısmet olmadı. Bir dahaki yerel seçimde inşallah İstanbul’da Kastamonulu belediye başkanı görev yapmaya başlar. Bu konuda yoğun çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

"İLK FIRSATTA KASTAMONU’YA GELMEYİ DİLİYORUM"

CHP Kastamonu Merkez İlçe Sekreteri aynı zamanda CHP Kurultay Delegesi İlke Karabacak’ın kendisini Kastamonu’ya davet etmesi üzerine ilk fırsatta bir ziyaret gerçekleştireceğinin sözünü veren Kaftancıoğlu; “Ilgaz’ın ötesine, Kastamonu’ya ilk fırsatta ama ilk fırsatta gelmeyi diliyorum. İl başkanımızın şahsında tüm örgütümüze, başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm Kastamonululara selamlarımı iletiyorum” diye konuştu.

"KASTAMONULULARIN İSTANBUL’DA CANAN ABLALARI VAR, KAPIMIZ ONLARA AÇIK"

Dr. Canan Kaftancıoğlu programın sonunda yaptığı açıklamada Kastamonululara her zaman kapılarının açık olduğunu vurguladı ve sözlerini şu cümlelerle noktaladı; “Tüm Kastamonulu yurttaşlarımızın İstanbul’da Canan ablaları var, her daim kapımızın Kastamonululara açık olduğunun bilinmesini istiyorum.”