Kahve zayıflatır mı?

'Kahve içmek zayıflatır' sözünün bir efsane olduğunu söyleyen Diyetisyen Nuray Gönül Gültekin diyette kahve tüketimine dikkati çekti.

  • 3445
Kahve zayıflatır mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyet konusunda birçok efsane olduğunu söyleyen Diyetisyen Nuray Gönül Gültekin, “Kahve içmek zayıflatır” inanışının bu efsanelerin başında geldiğini ifade etti.

Hiçbir yiyecek ya da içeceğin tek başına zayıflatmadığına vurgu yapan Gültekin, “Her şeyi bir bütün olarak düşünüp uygulanmalı. Kahve içtiğinizde vücudunuza kafein almış olursunuz. Bu kafein uyarıcı özelliğinden dolayı gün içerisinde daha aktif olmanızı sağlayabilir ama bu sizi doğrudan zayıflatır diyemeyiz. Beslenme programınıza uyar, kaçamak yapmazsanız içtiğiniz kahve tabi ki olumlu yönde etki eder. Yani zayıflamaya yardımcı olabilir. İştahı azaltır, daha uzun süre tok tutar. Günlük 1-2 fincan kahve idealidir. Fazlası selülitlere yol açar. Yani her şeyi ölçüyü kaçırmadan, olması gerektiği kadar tüketerek zayıflayabiliriz” dedi.

Gültekin, yağ yakımını hızlandırmak için yeşil çay ya da beyaz çayın çok daha etkili olacağını söyledi.

Diyetisyen Nuray Gönül Gültekin, “Zayıflamayı tek bir besine bağlamak, tek besin ile beslenmek çok yanlış bir davranıştır. Her şeyi yiyerek ama porsiyon ölçülerine dikkat ederek çok kolay zayıflayabilirsiniz. Unutmayın mucize besin yoktur” diye diyet yapmak isteyenleri uyardı.