Kahvecioğlu güven tazeledi

Türk Büro-Sen Kastamonu Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut başkan Satılmış Kahvecioğlu güven tazeledi.

  • 1834
Kahvecioğlu güven tazeledi

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Kastamonu Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu'nu Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

Genel kurulda seçimlere tek liste olarak giren mevcut başkan Satılmış Kahvecioğlu tekrar seçilerek güven tazeledi.

Nasrullah Gazetesi'nin haberine göre; Divan Başkanlığını Ercan Karabacakoğlu, Başkan Yardımcılığını Celal Tümer ve Cengiz Kara, Kâtip Üyeliğini de Ahmet Ayvat'ın yaptığı genel kurulda Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, Türkiye Kamu-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Nedim Afacan ve Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu birer konuşma yaptı.

Genel kurulda şubenin kuruluşundan bu tarafa 4 dönemdir yönetim kurulu üyeliği yapan Kemal Özcan'a, bir dönem yönetim kurulu üyeliği yapan İbrahim Çiftçioğlu'na, Burhan Buyan ve Hasan Başaran ile emekli olan Süleyman Şaşmaz ve Eyüp Demir'e de katılımcı protokol tarafından plaket verilerek tebrik edildi.

Kahvecioğlu başkanlığında Yönetim Kurulu asil üyeliğine, Ahmet Emiroğlu, Mustafa Çifçi, Hasan Sezer, Emirhan Yalçın, Ayhan Kan ve Mustafa Çifçi seçildi.

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, genel kuruldaki konuşmasında şunları söyledi:

“Kastamonu'da 18 kurumda hizmetimizi sürdürmekteyiz. Her kurumun mevzuatı ve işleyişi farklı olduğundan, sendikal faaliyetler zor ve meşakkatli olsa da, sizlerin desteği bizlerin işini kolaylaştırmaktadır. Kastamonu şubesi olarak birçok zorlukla baş ettik. Birçok zorlukla da hala mücadele ediyoruz. Sendika gücünü üyeden alıyor. Bizlerinde işverene karşı 2 tane gücümüz var. Bunlardan bir tanesi İdare Kurulu toplantılarıdır. Burada Bakanlıklardaki ve kurumlardaki eksikler tespit edilir ve tavsiye niteliğinde eksiklerin giderilmesi için tutanağa bağlanır. Elimizdeki 2'nci güç ise toplu sözleşmelerdir ki, burada alınan kararlar toplu sözleşme hükmünde hemen uygulanır. Bu seneki toplu sözleşme hepinizin de bildiği gibi kamu çalışanlarında hayal kırıklığı yarattı. Son zamanlarda gelen zamlarla, sabit ücretle çalışan biz kamu çalışanları yoksulluk sınırından açlık sınırına terfi ettirildik. Bu sebeple her geçen gün tahammül sınırımızın daraldığını duyurmak isteriz. Kamu-Sen Başkanımız Önder Kahveci'nin kamu çalışanlarına bin lira zam teklifini önemsiyoruz. Haklı oluşumuzun hakkı savunuşumuzdandır. Onun için zaman içinde sarsılsak da, hiçbir zaman yıkılmadık, dimdik ayaktayız ve güçlüyüz. Sendikal çalışmalarımızda muhatabımızı seçme imkanımız bulunmamaktadır. Bu bazen siyasetçi, bazen ilin valisi, bazen bir kurum müdürü olabilmektedir. İlimizde bir siyasi partinin il başkanı, mükellefinin işe giriş bildirgesini geç bildirmesinden dolayı kendisine ceza uygulayan Sosyal Güvenlik Kurumu arkadaşıma 'Ya cezayı silersin ya da kendine yer beğen' gibi tehditte bulunabilmektedir. Bizler kurumsal bir sendikayız. Kendisine en güzel şekilde cevap verilmiştir. Bir diğeri ise; bir il müdürlüğümüzde vekâleten birim amiri olarak görevlendirilen insanlıktan nasibini almamış hadsizin biri, sözleşmeli kamu çalışanına Malum-Sen'e üye olmamaları durumunda odama girmeyin diye tehdit edebilmektedir. Bu konuda sizlerin ne düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Ancak biz kurumsal bir sendika anlayışı ile 'Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir' sözünden hareketle ilk aşamada kurum müdürü aracılığıyla uyardık kontrol altına aldık. Ancak daha sonra dostlarımız tarafından bu zati muhtereme değer verilmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür.”

Toplu sözleşme hakkında açıklamalarda bulunarak konuşmasına başlayan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nedim Afacan ise şunlara değindi:

“Türkiye Kamu-Sen var olmak zorunda, neden derseniz, Malum-Sen'in üyeleri için bile var olmak zorundayız. Bugün Türkiye Kamu-Sen olarak tüm memurlara ayrım yapılmaksızın ocak ayı itibariyle bin bira seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Çünkü her çalışanın insanca yaşayacağı bir müjdeye ihtiyacı var. Enflasyon rakamları açıklandı. En son gelen rakama göre yüzde 21,31'dir. En son ağustos ayında aldığımız rakamla aradaki farka bakınca 7,46 oranında maaşlarımız geriye düşmüştür. Ocak ayında biz yüzde 5 zam alacağız, ülkenin bu şekildeki enflasyonu devam edecekse zaten bir ayda aldığımız maaşın altına düşüyoruz. Buradan tekrar Türkiye Kamu-Sen Kastamonu İl temsilcisi olarak Türkiye Kamu-Sen'in ortak talebini net bir şekilde söylüyorum. Bin lira tüm kamu çalışanlarına ayrım yapılmaksızın ocak ayı itibariyle maaşlarına zam istiyoruz. Akabinde de yüzdelik zamları istiyoruz. Verilmezse Türkiye Kamu-Sen eylem yapmaktan da korkmaz. Biz taleplerimizi sosyal medya ve basın yoluyla günü birlik iktidara, hükümete duyurmaya çalışıyoruz. Bu duyurular İnşallah kabul görür, biz birlik beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürürüz, Kamu çalışanlarını da enflasyona ezdirmeyiz, hep beraber bu kısır döngüden çıkarız. Biliyorsunuz ki bir gecede 1 lira benzine mazota zam yapılıyor, insanlar deposunda 60-70 lira kar edeceğim diye kuyruğa giriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin memuru da itibarlı bir memurdur. Bu itibarı bu kuyruk sıralarına düşürmemesi lazım kimsenin.”

Genel kurula katılan Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu da şunları söyledi:

“Biz bu milletin kaderiyiz. Bizden başkada yok. Kamu-Sen'li olmak, Türk milliyetçisi olmak zor iş. Elbette ki zor iş. Dert duymayanların derdini duyanların yeridir; Kamu-Sen, MHP, Ülkü Ocaklarımız, bize bağlı kim varsa, hepsi bu memleketin derdiyle dertlenendir. Bu memleketin derdini dert edinendir. Biz suni büyüyenlerden değiliz. Kamu-Sen'in geçmişini biliyorum. Rahmetli Başbuğumuzun emriyle kurulmuştu. Daha dün sendikacılığa başlayanların bizden öğrenecekleri çok şey var. Biz de bir tane bile baskıyla, rızası dışına Kamu-Sen'e üye olan yoktur. Bizde herkes gönüllüdür. Onun içindir ki, bizde fire mire olmaz. Biz beraber biriz, dimdik ayaktayız. Yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde Türk milliyetçilerinin söyleyecekleri söz olur. Türk milliyetçiliğini kendine ilke edinmiş insanların da söyleyecekleri sözler mutlaka olur” dedi.