'Kale İçin Gerekli Tedbirler Alındı'

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Kalesi'nden kopan kaya parçalarının vatandaşlara maddi ve manevi zararlar vermemesi için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

  • 657
'Kale İçin Gerekli Tedbirler Alındı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yerel basında yer alan ve Kastamonu Kalesi’nden kopan kaya parçalarının vatandaşlar için tedirginlik yarattığına ilişkin haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini söyledi.

Kaya parçalarının oluşturduğu riskin bilincinde olduklarını ve bu konu hakkında daha önceden bir çalışma yaptıklarını dile getiren Babaş; “ Biz zaten Hazreti Pir Camii üzerinde bulunan kaya bloğunun yerinden kopma ve düşme tehlikesini göz önüne alarak kaya bloğunu koruma çalışması gerçekleştirmiştir. Ayrıca yine bu Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi üzerindeki iki noktada kayaların düşmesini engellemek için Anıtlar Kurulu ile de koordineli bir çalışma yürüterek gereken tedbirleri aldık” diye konuştu.

Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi üzerindeki belirtilen noktalarda çelik teller ile tel örgü yapılarak kaya parçalarının insanların yaşam alanlarına ulaşmasını engellediklerini söyleyen Babaş, Kastamonu Kalesi’nin bulunduğu alanın bir sit alanı olduğunu ve Anıtlar Kurulu’nun izni olmadan herhangi bir çalışmanın yapılamayacağının da altını çizdi.

Ayrıca Babaş; “Anıtlar kurulunun onaylamış olduğu koruma imar planında yola isabet eden üç adet gayrimenkulün bulunduğu ada üzerindeki bir eve kaya parçası düşmüş; bunun üzerine söz konusu evin 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’na göre kamulaştırma işlemlerine hemen başlanmış ve vatandaşların mağduriyeti giderilmiştir” dedi.

(KG)