Kalıcı Bronzluk İçin Doğal Destek

Aksuvital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, kalıcı bronz bir ten için doğal ceviz yağı ve havuç yağının önemli olduğunu söyledi.

  • 459
Kalıcı Bronzluk İçin Doğal Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 
Aksuvital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, kalıcı bronzlukla ilgili açıklamalarda bulundu. Gülsoy, yaptığı açıklamada "Yaz aylarının ve tatil zamanın başlamasıyla beraber, hepimiz güneşin motive edici ışınlarına kendimizi teslim ederiz. Bu teslimiyetin özellikle bayanların beyaz elbiselerini gardıroplarından çıkartıp giyebilmesinden tutunda, günümüzde cilt kusurlarını gizleyen, canlı ve ışıldayan bir cilt rengine ile sonuçlanan Bronz bir ten içindir. Oysaki Avrupa feodal dönemlerinde statü sembolü olarak 'tarlada çalışmadığının kanıtı' olan ve soylularının uzak durduğu durum iken, Sanayi devrimi ile beraber 'tatil yapabilme kanıtı' olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.

Bronzluk yani diğer adı ile pigmentasyon; deride ki melanosit adı verilen hücrelerde melanin pigmentinin yapımı ile ortaya çıkan bir renk koyulaşmasıdır. Yazın sürekli olarak güneş altında keyif yaparken, güneş ışınlarına maruz kalan DNA doğal olarak kendini korumak ister ve cildin alt tabakasında daha fazla melanin üretir. Melanin üretimi ne kadar çok olursa bronzluk o kadar çok, melanin üretim süresini uzattığında ise bir o kadar uzun süre kalıcı bir bronz bir cilde sahip olunabilir" ifadelerini kullandı.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, Havuç ve Ceviz yağının kalıcı ve besleyici bir destek sunacağını belirterek; "Havuç yağı içeriğinde bulunan A vitaminin öncü maddesi olan Beta Karoten sayesinde cildiniz ışıltı ve sağlıklı olacaktır. Ceviz yağında vücudun üretemediği Omega 3-6-9 ise, cildin esnekliği, canlılık kazanması ve hücre yenilemesine destek olur. Ceviz yağının İçerisinde bulunan bu temel yağ asitleri, Güneşin yaşlandırıcı etkisine, yaşlılık karşıtı olarak doğal yollar ile mücadele eder. Bitkisel doğal yağların diğer faydası ise, melanin görevlerinden birisi olan; derinin UV ışınlarının zararlı etkilerinden korumasıdır. Aynı zamanda UV ışınlarını soğurmasına (ışığın bir madde tarafından tutulması) ve zararlı etkilerinden korumasında yardımcı bir etkendir" dedi.

Güneşe çıkma saatlerinin bronz bir ten rengi için oldukça önemli olduğunu belirten Gülsoy; "Mümkün olduğunca, 16.00 - 17.00 saatleri arasında güneşe çıkmaya gayret etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki doğal yağlar, kesinlikle Güneş Faktör koruyucusu değildir. Bitkisel bronzluk sadece kalıcı ve güzel bir bronz ten için uygulanmalıdır. Bu sebeple güneşe çıkmadan önce mutlaka korucu kreminizi sürmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde keyif aldığınız durumlar size eziyete dönüşebilir.

Doğal ve kalıcı bronzluk için, güneşlenme işlemi sonlandığında, duş sonrası, doğal ceviz ve havuç yağını cildinize uygulayın. Bu uygulama cildinizi nemlendirerek aynı zamanda kalıcı bronz bir ten için melanin üretkenliğine katkı sağlayacaktır. Melanin daha çok çalışması sağlıklı ve doğal bir bronzlaşmanın en önemli destekçisidir.

Büyük kozmetik marketlerinin aromaterapi bölümlerinde ve bitkisel ürün mağazalarında rahatlıkla ulaşabileceğimiz bu doğal yağlar, yaz aylarında istemiş olduğunuz sağlıklı bir güzelliği sizlere sunacaktır" ifadelerini kullandı.

(İHA)