Kamu Başdenetçisi Malkoç, 4 Aralıkta Kastamonu'da 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kastamonu'da birtakım temaslarda bulunmak ve Kastamonu Üniversitesi öğrencilerine konferans vermek üzere 4 Aralık 2017 tarihinde Kastamonu'ya gelecek.

  • 610
Kamu Başdenetçisi Malkoç, 4 Aralıkta Kastamonu'da 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır” inancı ile “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” ilkesini kendine rehber edinen Kamu Denetçiliği Kurumu vatandaşlardan gelen başvuruları insan haklarına dayalı, adalet anlayışı içerisinde titizlikle incelemektedir.

KDK, birey ile idare arasındaki uyuşmazlıkları öncelikle dostane çözüm ve uzlaşı ile çözüme kavuşturmaya, iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesini sağlamaya ve idarenin denetimiyle birlikte şeffaflığı artırmaya çalışmaktadır.

KDK’ya Vatandaşlar Mahkemeye Gitmeden Önce Başvurmalı
Kamu Denetçiliği Kurumu, idarenin vatandaşa verdiği hizmetlerdeki eylem ve işlemlerinden doğan eksikliklerden dolayı mahkemeye gitmeden önce müracaat edeceği bir kurumdur. Vatandaşın bir nevi avukatlığını yapan KDK, başvuruları en kısa sürede karara bağlamaktadır.

Kamu Denetçiliği Kurumu dostane çözüm yöntemi ve verdiği tavsiye kararları ile demokrasi ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, kamu hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine ve vatandaşta hak arama kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır.

Ombudsmanlık Kurumuna yapılan şikayet başvuruları yalnız hukuka uygunluk yönünden değil ayrıca hakkaniyete uygunluk yönünden de incelenmeye tabi tutulmakta ve bu açıdan bakıldığında KDK Türkiye’de hakkaniyet denetimi yapan tek kurumdur.

KDK’ya Vatandaşın Şikayet Başvurusu 2017 yılında 15 bini Geçti
KDK’ya 2016 yılı içerisinde 5 bin 516 başvuru gelirken, 2017 yılı Kasım ayı içerisinde 15 bin 312 başvuru geldi. Kastamonu’dan ise 2017 yılında kamu personel rejimi, eğitim-öğretim, gençlik ve spor konuları başta olmak üzere 73, kurulduğundan itibaren ise 145 başvuru yapıldı.

Kamu idareleriyle sorun yaşayan vatandaşlar KDK’ya internet sitesinden e-başvuru veya Kuruma bizzat gelerek ücresiz bir şekilde başvurabilmektedir.