Kamu-Sen, Çin Zulmünü Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen Kastamonu Şubesi, Çin'i protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanında toplandı.

  • 353
Kamu-Sen, Çin Zulmünü Protesto Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kamu-Sen’e bağlı çok sayıda üyenin katıldığı eylemde, gurup adına açıklamada bulunan Türkiye Kamu-Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, Çin Hükümeti’nin her yıl ramazan ayı nedeniyle Uygur Türklerine yönelik oruç yasağı ve belirli kısıtlamalar yaptığını söyledi.

Doğu Türkistan’da yükselen çığlığın, dünya ülkeleri tarafından duyulmadığına işaret eden Afacan, “Dünyanın her yerinde Türk’e karşı girişilen bu saldırılar, tarihten Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının bir planıdır” dedi.

Buna asla izin vermeyeceklerini söyleyen Afacan, “Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır. Mesele insan olmaksa Türkler de insandır. Nedense işine gelen her olayda ayağa kalkan Batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor. Bugün Türkistan kan ağlıyor. Katil Çin’in namahrem eli Türk’ün ırzı üzerinde geziyor. Katil Çin’in namahrem eli ezanların sesini kesiyor. Bugün Türkistan kan gölü ve Batı Türk’ün kanı eşliğinde ayaklar altına alıyor insanlığı: susarak kusuyor içindeki kini! Kardeşlerimiz, gözyaşlarınızı silmeye ellerimiz uzanamıyorsa da bugün milyonlarca yürek, acını hafifletmek için atıyor Türkiye’nin dört bir yanında” dedi.

Grup, ellerinde Doğu Türkistan bayraklarıyla Çin hükümeti aleyhine sloganlar atarak bölgede yaşananları protesto etti. Eylemde, Doğu Türkistan’da hayatlarını kaybedenler içinde Kuran-ı Kerim okundu ardından dualar edildi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)