Kanlıca Cuma Pazarına İndi

Çatalzeytin'de ilçe pazarının kurulduğu, haftanın hareketli günü olan Cuma Pazarına sezonun ilk kanlıca mantarı geldi.

  • 688
Kanlıca Cuma Pazarına İndi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kg fiyatı 12,50 TL olan mantar pazara uğrayanların ilgi odağı oldu. İlçeye 21 km mesafedeki Güneşler Köyünde ikamet eden ve çiftçilik ile geçimini sağlayan Erol Koç’un topladığı Kanlıca mantarı kısa sürede tükendi.

Kanlıca Mantarını Koru Yaylasından topladığını belirten Koç, "Köyümden yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki Koru Yaylasına aracımla gidip mantar topluyorum. Bu benim için bir hobi. Boş zamanlarımı ormanda dolayısıyla doğada geçirmeyi seviyorum. Çevremdekiler artık beni mantarcı olarak isimlendirmeye başladılar. Bugün kanlıca ve kara mantar getirdim. İkisinin toplamı yaklaşık 30 kg civarında. Mantarlar doğanın bize sunduğu nimetlerden sadece birkaçı. Mevsimine göre böğürtlen, ahududu, kuşburnu gibi doğal ürünleri de toplayıp pazarda satıyorum. Masraflarımı sattığım ürünlerden çıkarıyorum. Saatlerce internet ve Tv başında oturmaktansa mantar gibi doğal ürünleri toplamak beni rahatlatıyor" dedi.

Cuma Pazarına kanlıca dışında yörede kara mantar, heydos gibi isimlerle anılan mantarlar da yerlerini almaya başladı. Kg 10 TL’den alıcı bulan mantarlar ile birlikte ilk defa pazara inen kestane de 10 TL’den alıcı buldu.

EMİN TÜRKAY ÖZTÜRK (İHA)