Kar Yağışı, Kastamonu'da Hayatı Felç Etti

Kar yağışı, Kastamonu'da beraberinde trafik kazalarını da getirdi.

  • 1662
Kar Yağışı, Kastamonu'da Hayatı Felç Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Meteoroloji Müdürlüğünün tüm uyarılarına rağmen trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, aniden bastıran kar yağışı sonrası zor anlar yaşadı.

Kastamonu’da sabah saatlerinde başlayan ve gün içerisinde şiddetini arttıran kar yağışı, adeta hayatı felç etti. İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ile Meteoroloji Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı tüm uyarılara rağmen trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, kazalara sebebiyet verdi. Taşköprü yolu üzerinde kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir sürücü, yoldan çıkarak elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle yıkılan elektrik direği öğrenci servisinin üzerine düştü. Kar yağışı ve kaza nedeniyle ilerlemenin güç olduğu yolda, trafik akışı durdu. Kaza yapan aracın yoldan kaldırılmasıyla trafiğin akışı tekrar sağlandı.

ILGAZ DAĞI’NDA KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Ilgaz Dağı’nda uzun zamandır beklenen karın yağmasıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluştu. Şiddetli kar yağışı nedeniyle yolda biriken karlar nedeniyle araçlar güçlükle ilerleyebildi. Ayrıca trafiğe hazırlıksız çıkan bazı sürücüler, araçlarının arıza yapması sonucu yolda kaldı. Bazı sürücülerde yolda biriken kar nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek kazaya davetiye çıkardı. Yolda araçları bozulan veya kaza yapan araçlar, kurtarıcıya haber vererek yardım gelmesini beklediler.

Öte yandan, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından kar kürüme çalışmaları aralıksız sürüyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kürüme araçlarının açtığı yollar, tekrar kısa sürede kapandı.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER, KARTOPU OYNADI

Kar yağışı, sürücülere ve vatandaşlara zor anlaş yaşatırken çocuklar ve gençler ise, kar yağışının keyfini çıkardı. Çocuklar ve gençler, yağan karda dışarı çıkarak kartopu oynadılar.

Ayrıca Kastamonu Belediyesine bağlı ekipler, şehir içerisinde biriken karları temizlemek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kar kürüme çalışmalarına devam ediliyor.

Ilgaz Dağında da sis ve yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin azalması sürücülere zor anlaş yaşattı. Bazı sürücüler, önünde ilerleyen araçları fark edemeyerek maddi hasarlı kazaların olmasına sebebiyet verdi.

Öte yandan, Ilgaz Dağında kayak merkezinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde de 80 santimetreyi bulduğu öğrenildi. Ayrıca hava sıcaklığı da gündüz -2 dereceye kadar düştü.

Vedat İKİZOĞLU / İHA