Karabük'teki Yangın Kısmen Kontrol Altında

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyü Kızıldere ağzı mevkiinde özel su trafo hattında yüksek gerilim hattının kopması sonucu çıkan orman yangını 9 saat sonra kısmen kontrol altına alındı.

  • 363
Karabük'teki Yangın Kısmen Kontrol Altında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Safranbolu’ya bağlı Çavuşlar köyünde bulunan ormanlık alanda saat 15.00 sıralarından yangın çıktı. Bölgeden geçen yüksek gerilim hattının kopması sonucu çıktığı belirtilen yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek çevredeki yerleşim alanları için de tehdit oluşturdu. Yaklaşık 9 saattir etkisini sürdüren ve greyderle yangın şerit yollarının açılmasıyla etrafı çevrilen yangın kısmen kontrol altına alındı.

Başta Karabük ve ilçeleri olmak üzere, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Bolu, Adapazarı, Düzce ve Ankara’dan 35 aranzöz ve su tankerleri ile yangına müdahale ediliyor. Akşam saatlerinde Bursa ve İstanbul’dan gelen yangın helikopterleri ise havanın kararması ile müdahaleye ara verdi.

“EKİPLER BÜYÜK MÜCADELE VERİYOR”

Yangının çıktığı Çavuşlar köyünde incelemelerde bulunan Karabük Vali Yardımcısı Abdullah Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin yangını söndürmek için zamana karşı büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Yangına İstanbul ve Bursa'dan gelen helikopterlerin de müdahale ettiğini ifade eden Acar, "Temennimiz yangının kısa sürede söndürülmesi. Ekiplerimiz var güçleriyle yangını söndürmek için çalışıyor. Yangının çıkış sebebi olarak enerji nakil hattında meydana gelen arıza olarak düşünülüyor. Bu konuda araştırma yapılıyor" dedi.

YASİN ERDEM (İHA)