Karaçam 'Sizin Yasalarınıza Çocuklarımızı Kurban Etmeyeceğiz'

CHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sündüs Karaçam TBMM'de görüşülen ve kamuoyunda boşanma komisyonu olarak bilinen Komisyonun çocuklar ve kadınlar için hazırladığı raporun kabul edilemez bir rapor olduğunu belirterek raporun geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

  • 1507
Karaçam 'Sizin Yasalarınıza Çocuklarımızı Kurban Etmeyeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kastamonu Kadın Kolları, Meclis Araştırması Komisyonu’nun hazırlayıp Meclis’e sunduğu boşanma olaylarının araştırılması raporunun kadın ve çocuk haklarının gasp edilmek istenildiğini söyledi.

Boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan, Meclis Araştırma Komisyonunun hazırlayıp meclise sunduğu rapor ile kadın ve çocuk haklarının gasp edilmek istendiğini endişeyle gördüklerini ve bu durumun takipçisi olacaklarını belirten CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sündüs Karaçam: “TBMM’de ‘Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar İle Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi’ ilgili kurulan kamuoyunda, Boşanma Komisyonu olarak bilinen, 6 Mayıs 2016 Tarihli araştırma raporu, derhal geri çekilmesi gereken bir rapordur. Raporun içeriğine bakıldığında, gerek çocuklar gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler içermektedir” dedi.

“ÇOCUĞUN İSTİSMARCISI İLE EVLENMESİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK, AHLAKLA AÇIKLANAMAZ” 
Karaçam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanması öneriyor. Oysa devletin görevi, çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, bunun önlemini almaktır. Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin önünü açmak, ne hukukla, ne adaletle, ne ahlakla, ne de vicdanla açıklanamaz. Bu nasıl bir rapordur ki; çocuğun 5 yıl boyunca, istismarcısının, istismarının devam etmesinin önünü açmaktadır. Aile kurumunun güçlendirilmesi, şiddetin önlenmesi amacı ile kurulan komisyon kuruluş amacının tam tersine sonuçlar yaratacak bir anlayış içerisindedir. Ancak, biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Örgütü olarak, bu anlayışınızın karşısında olduğumuzu, sonuna kadar kadın ve çocuk haklarının koruyucusu olacağımızı, kazanılmış haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi, çocuğa ve kadına karşı şiddete, kararlılıkla ve inançla, mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gizem ÖZ