Karadaş 'Türkiye'de Kaos Ortamı Oluşturulmaya Çalışılıyor'

Osmanlı Ocakları Karadeniz Bölge Başkanı Celal Karadaş, Türkiye'de kaos ortamının oluşturulmaya çalışıldığını ve bu yüzden kötü niyetli insanların oyununa milletin gelmemesini istedi.

  • 436
Karadaş 'Türkiye'de Kaos Ortamı Oluşturulmaya Çalışılıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OSMANLI OCAKLARI KARADENİZ BÖLGE BAŞKANI CELAL KARADAŞ; “TÜRKİYE’DE KAOS ORTAMI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Karadaş, son dönemlerde gerçekleştirilen saldırılara yönelik açıklamalarda bulunarak, şehitlerin acısıyla yandıkları bugünlerde, Türkiye’de başlatılmaya çalışılan kaos ortamının, Cumhurbaşkanlığı makamına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın itibarsızlaştırılmasına ve bu bağlamda ülkeyi parçalamaya yönelik adımlar olduğunu bildiklerini kaydetti.

Her seferinde Türkiye’de yaşanan sokak olaylarını ve şiddeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a mal etmek isteyen bir takım gurupların ve şer güçlerin, bu amaçlarına Osmanlı kültürünü, medeniyetini, hoşgörüsünü ve adaletini günümüze taşımak isteyen, Osmanlı Ocakları’nı da alet etmeye çalıştıklarına dikkat çeken Celal Karadaş, “Yurdumuzun çeşitli yerlerinde, HDP binalarına yapılan saldırıların, kamu düzenini bozmak ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenlerin yapmış olduğu eylemler olduğu, apaçık ortadadır. Türk ve Kürt ayrımını derinleştirmek isteyen şer odaklar sokaktaki tabelaları indirerek, bazı işyerlerine de saldırıda bulunarak emellerini gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Bu olaylara da Cumhurbaşkanın sebep olduğu tezini güçlendirmek için, Cumhurbaşkanına gönülden bağlı olan Osmanlı Ocaklarını kullanmaya çalışmışlardır” dedi.

Yapılan eylemlerde Osmanlı Ocakları’nın hiçbir alakasının ve bağlantısının bulunmadığını söyleyen Osmanlı Ocakları Karadeniz Bölge Başkanı Karadaş, “Genel Başkanımız Sayın Kadir Canpolat, bu tehlikeli oyunu görerek teşkilatlarına sokağa çıkmayın talimatını vermiştir. Ülkemizde çıkarılmak istenen kaosun temelindeki şer güçler, şuan Cumhurbaşkanımıza sahip çıkan halka ve Osmanlı Ocakları’na da aynı şekilde saldırmaktadırlar. Osmanlı Ocakları’na yapılan saldırıların da bu sebepten olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu hain plan o kadar ileri gitmiştir ki, Bartın Osmanlı Ocakları Facebook sayfası, PKK Hackteam olduğunu iddia eden bir grup tarafından hacklenerek, Osmanlı Ocakları mensupları ölümle tehdit edilmiştir. Bu olaydan bir gün sonra HDP binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapılarak, buradaki olay Osmanlı Ocakları’na mal edilmeye çalışılmıştır. Bu tezgah, zanlıların yakalanması ve olayı gerçekleştiren kişilerin Osmanlı Ocaklarıyla hiçbir bağlantısının olmamasıyla ortaya çıkmıştır. Bartın ilinde ortaya konan kirli tezgah çeşitli basın yayın organlarında, büyüyen bir güç olarak gözüken Osmanlı Ocaklarına mal edilmeye çalışılıyor. Oysa Osmanlı Ocakları’nın bu baskınla ve bu şiddet olaylarıyla hiçbir alakası yoktur ve olamaz. Bartın’da büyük oyunu bozan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’na, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu’ya ve kolluk güçlerine gerçeği aydınlattıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Osmanlı Ocakları’nın misyonunun kardeşlik üzerine kurulu olduğunu aktaran Karadaş, şöyle devam etti: “Biz Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i ayırmadan ve tüm insanlığı kapsayan “Yaratılanı sev yaratandan ötürü” anlayışıyla hareket eden bir STK’yız. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın STK olarak arkasındayız, çünkü onun dik duruşunun, ülkemizin uluslararası alanda da dik durması anlamına geldiğini çok iyi biliyoruz. Bütün bu olayların temelinde, paralel yapının ve ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan, güçlerin olduğunu da biliyoruz. Bu yüzden bizler, kanunlar çerçevesinde, tepkimizi ve yetkimizi hukuki olarak, bize saldıranlara karşı sonuna kadar kullanacağız.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)