Karakaş-Vidinlioğlu gerginliği!

CHP Belediye Meclisi Üyesi Sibel Karakaş ile Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu arasında Belediye Meclisi toplantısında gerginlik yaşandı.

  • 2391
Karakaş-Vidinlioğlu gerginliği!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclisi Üyesi Sibel Karakaş, Kastamonu Belediye Meclisi toplantısında konuşturulmadığını savunarak bu duruma tepki gösterdi.

Nasrullah Gazetesinin haberine göre, Sibel Karakaş: "Sözlü olarak önergelerimizi konuşma hakkım var. Konuşmak istiyorum. Söz hakkımı bir lütufmuş gibi bana burada gündeme getirmeyin. Önergemi sözlü sunmak istiyorum. Ben bir siyasi partiyi temsil ediyorum. Ben sizi dinledim sayın başkan, lütfen siz de beni dinleyin. Hem arsa satışı için, hem de kredi kullanımı için yetki istiyorsunuz" dedi.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise: "Söz vermiyorum. Yazılı olarak önerge verebilirsiniz. Burada 31 meclis üyesi var, 2 tanesiniz. 29 insanın da burada hakkı var. Yazılı vermek istiyorsanız verin. Ben de sözlü olarak sunmanıza izin vermiyorum. Mikrofonun sesini kapatalım. Gündemin dışındaki konuları gündeme alıp almamak tamamen benim yetkimdedir. Ben şayet satma meraklısı olsaydım, 240 dönüm Millet Bahçesi yerini 200 dönüm Millet Bahçesi yapardım, 40 dönümü satardım, ne siz konuşabilirdiniz ne de bir başkası. Ama bunu yapmadım. Bir de rahmetli Başbuğumuzun ismini ağzına almayacak en son kişi ağzına alıyor, diyor ki rahmetli Başbuğun kemikleri sızlar, sana mı kaldı Başbuğu konuşmak? Ağzına alırken abdest al” diye konuştu.