Karatay: 'Zeytinyağı Anne Sütünün Aynısıdır'

Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının anne sütü kadar değerli olduğunu söyledi.

  • 310
Karatay: 'Zeytinyağı Anne Sütünün Aynısıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Canan Karatay, Balıkesir’in Edremit ilçesinde Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Okulun mutfağında öğrencilerin yaptığı yemekler ikram edilen Karatay, Edremit Körfezinin zeytinyağını beğendiğini belirtti. Okulda katıldığı yemek programında protokol mensuplarıyla sohbet eden Karatay, “Zeytinyağı en sağlıklı meyve suyudur. Zeytinyağının içeriği anne sütünün aynısıdır. Ana sütünde ne varsa zeytinyağında da var. Tabii soğuk sıkım, sağlıklı, bozulmamış, içine başka şeyler katılmamış zeytinyağından bahsediyorum. Anne sütünden hiçbir farkı yoktur. Çocuklara zeytinyağı verebilirsiniz. Bunun bir tek farkı vardır. Anne sütünde hayvani kolesterol vardır, zeytinyağında ise nebati kolesterol vardır. Yani kolesterol dediğimiz kolesterol vardır. Kolesterol olmasa şu yeşil yaprak dahi olmaz. Şeker ve kolesterol hepsinde var” dedi.

Karatay “Zeytinyağını meyve suyu olarak tüketebilirsiniz. Bebeklerinize çok rahatlıkla içirebilirsiniz. Bebeklerin biberonlarının içine veya bebek mamalarının içlerine bir küçük çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz. Saf olacak zeytinyağı. Bebeklerin gazı gider, rahatlar ve büyümesi de kolaylaşır” diye konuştu.

Yemek programına Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve eğitimciler katıldı. Karatay, daha sonra Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde konferans verdi. Karatay sağlıklı beslenmenin altın kurallarını öğrencilere ve vatandaşlara anlattı.

(İHA)